Την ένταξη της πρώην βουλευτή Χίου Μαρίας Σταυριανούδη στους κόλπους του κόμματος, ανακοίνωσε η Ένωση Κεντρώων.

«Στην Ένωση Κεντρώων εντάσσεται η πρώην βουλευτής Χίου, Μαρία Σταυρινούδη φαρμακοποιός – επιχειρηματίας, η οποία θα είναι και υποψήφια στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται: «Η κ. Σταυρινούδη θα δώσει με όλες τις δυνάμεις της, τον αγώνα για μια ισχυρότερη Ένωση Κεντρώων».

Η Μαρία Σταυρινούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Σπούδασε αισθητική στη Θεσσαλονίκη και στο Παρίσι και φαρμακευτική.

Από το 1992, διατηρεί στη Χίο ινστιτούτο αισθητικής, ενώ είναι η ιδιοκτήτρια γνωστής εταιρείας καλλυντικών που βασίζονται στη μαστίχα, η οποία έλαβε και Βραβείο Ευρεσιτεχνίας.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της «αν και μέλος της ΔΑΠ στα φοιτητικά της χρόνια, φαίνεται ότι το «μικρόβιο» το κόλλησε από τον πεθερό της, βουλευτή της ΝΔ και Δημάρχο Χίου, Γιάννη Σόδη του οποίου ήταν βοηθός».

Εντάχθηκε επίσημα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στις 2/9/2014 καταλαμβάνοντας τη θέση του Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος ορκίστηκε αντιπεριφερειάρχης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η  κ. Σταυρινούδη αποχώρησε από τη  ΝΔ τον Ιανουάριο του 2017, καταγγέλλοντας ότι το κόμμα της «χάνει τον ιδεολογικό προσανατολισμό του και απομακρύνεται από τις ιδρυτικές αξίες και θέσεις του».