• Αναζήτηση
 • Προς ιστορική υποχώρηση Κεντροδεξιών – Σοσιαλιστών

  Δυσοίωνες προβλέψεις για την παραδοσιακή συμμαχία που ελέγχει μέχρι σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αν επιβεβαιωθούν οι σημερινές τάσεις, θα έχουν πάνω από 80 έδρες λιγότερες

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ακριβώς 40 χρόνια μετά τη διεξαγωγή των πρώτων ευρωεκλογών, το 1979, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται αντιμέτωπο, όπως άλλωστε και συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την πιο κομβική του στιγμή.

  Οι ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου αναμένεται να οδηγήσουν σε μια Ευρωβουλή που θα είναι, ιστορικά, η πλέον κατακερματισμένη. Η παραδοσιακή συμμαχία Κεντροδεξιάς και Σοσιαλδημοκρατίας θα χάσει, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, για πρώτη φορά την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.

  Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) και οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) θα δουν το συνολικό ποσοστό των εδρών τους να μειώνεται από 54% που είναι σήμερα σε 45%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε σε μεγάλη έκθεσή της πριν από μερικές ημέρες η εταιρεία Kantar Public για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Την ίδια στιγμή, ο «εφιάλτης» των κατεστημένων δυνάμεων είναι η άνοδος των ακροδεξιών, ευρωσκεπτικιστικών ή ευθέως αντιευρωπαϊκών κομμάτων, αν και προς το παρόν οι αριθμοί δεν δείχνουν ότι θα απειληθεί κάποια εκ των δύο πρώτων θέσεων.

  Το «Βήμα της Κυριακής» αναλύει: 

  – Ποιος είναι ο «Εφιάλτης» των κατεστημένων δυνάμεων;

  – Πως οι Σοσιαλιστές προσπαθούν να καλύψουν τις πληγές τους και πως φαίνεται το μέλλον των Φιλελεύθερων;

  – Πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο Ευρωκοινοβούλιο των 705 εδρών;

  – Ποια είναι τα διλήμματα της Κεντροαριστεράς;

  Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Άγγελου Αλ. Αθανασόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής»

   

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk