• Αναζήτηση

Τσίπρας για πλεονάσματα: Είμαι αισιόδοξος για… ραντεβού με τη Γιόχανσον

Την ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτου «και εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον» θυμήθηκε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, με φόντο τα πλεονάσματα

Η έξοδος από τα μνημόνια, η σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και η… Σκάρλετ Γιόχανσον είχαν την τιμητική τους στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς συνδέονται όλα αυτά;

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του αναφερόμενος στην προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη πως όταν γίνει πρωθυπουργός, θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων (3,5%) αναφέρθηκε στην ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτο: «και εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον».

Εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόθεση επαναδιαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ, δεν ξέρω βέβαια αν ο Ευκλείδης συμφωνεί, διότι θεωρεί ότι του είναι δύσκολο να κλείσει ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, αλλά εγώ που είμαι πιο αισιόδοξος από τον Ευκλείδη ότι μπορώ να κλείσω ένα ραντεβού μαζί της, είμαι εδώ και λέω αύριο το πρωί! Αφού λοιπόν η αντιπολίτευση που υπέγραψε 4,5% ξαφνικά έχει μεγάλο πόνο για τα πλεονάσματα, να συμφωνήσουμε μαζί μια κοινή θέση απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για περαιτέρω μείωση. Αρκεί όμως να συμφωνήσουμε και από κοινού τι θα το κάνουμε το δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργηθεί».

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk