• Αναζήτηση
 • Κύπρος: Συνεχείς ενέργειες για αναβάθμιση στρατιωτικών σχέσεων με Γαλλία

  Σε συνεχείς ενέργειες για αναβάθμιση στρατιωτικών σχέσεων Κύπρου – Γαλλίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σάββας Αγγελίδης

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε συνεχείς ενέργειες για αναβάθμιση στρατιωτικών σχέσεων Κύπρου – Γαλλίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σάββας Αγγελίδης, μετά το εθνικό μνημόσυνο για τον Γρηγόρη Αυξεντίου.

  Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Αγγελίδης, ερωτηθείς για σημερινά δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο, που αναφέρονται σε ισχυροποίηση της αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία, κατασκευή ναυστάθμου στη ναυτική βάση στο Μαρί, εκσυγχρονισμό της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, και σε επικείμενη υπογραφή μεγάλης αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Λευκωσίας και Παρισιού, είπε πως «η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη, ότι η Γαλλία είναι σύμμαχός μας και στα πλαίσια αυτά κάνουμε συνεχώς ενέργειες για αναβάθμιση της σχέσης μας, είτε αυτή αφορά το Μαρί, όπως έχετε αναφέρει, είτε αεροπορική βάση ή οτιδήποτε άλλο».

  «‘Έχει σχέση ξεκάθαρα με την αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεων μας μαζί με τη Γαλλία», σημείωσε.

  Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται πως η Κύπρος καθίσταται μια περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Υπουργός Άμυνας είπε πως «εάν δουλέψουμε με σοβαρότητα πιστεύω ότι αυτό που διαλαλούμε συνέχεια», ότι δηλαδή η Κύπρος έχει ρόλο να διαδραματίσει όσον αφορά τη σταθερότητα στην περιοχή μας, «μπορούμε να το πετύχουμε με αυτές τις συνεργασίες», σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

  Ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε πως αυτό αφορά και τις διμερείς συνεργασίες της Κύπρου με ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις τριμερείς συνεργασίες που έχουμε. Δεν είναι απλώς λόγια. Συνέχεια γίνονται έργα προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε.

  Εξάλλου σχολιάζοντας παρατήρηση δημοσιογράφου πως αναπτύσσεται και μια εμπιστοσύνη προς την Κύπρο, κυρίως από μεγάλες χώρες, ο Υπουργός Άμυνας επεσήμανε πως αυτό είναι συνέπεια της αξιοπιστίας που έχουμε για αυτά τα ζητήματα.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk