• Αναζήτηση

Κουτσούμπας: Τέχνασμα Τσίπρα το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς

«Το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό δεν είναι παρά ένα υποκριτικό προεκλογικό τέχνασμα του κ. Τσίπρα, για να δικαιολογήσει τη συγκόλληση με διάφορες δυνάμεις και γυρολόγους πολιτικούς, που έχουν πρωτοστατήσει στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής» υπογράμμισε στην τοποθέτηση του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή την συγκρότηση «προοδευτικού μετώπου» πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης του Κόμματος στην Κεντρική Μακεδονία.

«Το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό δεν είναι παρά ένα υποκριτικό προεκλογικό τέχνασμα του κ. Τσίπρα, για να δικαιολογήσει τη συγκόλληση με διάφορες δυνάμεις και γυρολόγους πολιτικούς, που έχουν πρωτοστατήσει στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής» υπογράμμισε στην τοποθέτηση του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στο «ζήτημα της συγκρότησης του λεγόμενου προοδευτικού πόλου».

«Πώς μπορεί να μιλάει για μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά ο κ. Τσίπρας, όταν επί χρόνια συνυπήρχε με τέτοιες δυνάμεις και μάλιστα σε κυβερνητικό επίπεδο, όταν εισπράττει συγχαρητήρια από τέτοιες δυνάμεις (βλ. κυβέρνηση Τραμπ), για τη συμβολή στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια. Πώς μπορεί να μιλάει για «μέτωπο στο νεοφιλελευθερισμό», όταν επί 4 χρόνια εφάρμοζε τα πιο βάρβαρα μέτρα, υπέρ του κεφαλαίου, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε ότι: «Τέτοιες πολιτικές, τέτοιες συμμαχίες, όχι μόνο δεν είναι προοδευτικές, αλλά τρέφουν την ακροδεξιά, γιατί δικαιολογούν μια αντιλαϊκή πολιτική, στο όνομα μάλιστα της προόδου».

Υπογράμμισε δε ότι «οι πραγματικοί προοδευτικοί άνθρωποι γυρίζουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ και στα «πλυντήρια» που φτιάχνει. Συμπορεύονται με το ΚΚΕ, για να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού, για να αλλάξουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς παντού, για να συγκρουστούμε με το σημερινό σάπιο σύστημα, που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο, το φασισμό».

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk