• Αναζήτηση
 • Λούλα : Βγαίνει από τη φυλακή για την κηδεία του εγγονού του

  Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας εκτίνει ποινή κάθειρξης μετά την καταδίκη του για υπόθεση διαφθοράς.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Reuters

  Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εκτίνει ποινή κάθειρξης μετά την καταδίκη του για υπόθεση διαφθοράς, θα λάβει άδεια για να είναι παρών στην κηδεία του εγγονού του, μετέδωσαν βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή.

  Οι δικαστικές αρχές ενέκριναν αίτημα των δικηγόρων του Λούλα να του επιτραπεί να πάει στην κηδεία του 7χρονου εγγονού του, ο οποίος πέθανε από μηνιγγίτιδα στο Σαν Πάολο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος UOL.

  Δεν έγινε σαφής η διάρκεια της άδειας του Λούλα, του 73χρονου πρώην προέδρου (2003-2010) και ιστορικού ηγέτη του κεντροαριστερού Κόμματος Εργαζομένων (PT), ο οποίος παραμένει έγκλειστος σε φυλακή στην πόλη Κουριτσίμπα (νότια) από τον Απρίλιο.

  Η φυλάκιση του Λούλα, που τόσο ο ίδιος όσο και οι υποστηρικτές του καταγγέλλουν ότι ήταν το αποτέλεσμα δίκης με πολιτικά κίνητρα, δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, τις οποίες κέρδισε ο υποψήφιος της άκρας δεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk