Σε κλίμα βαθιάς θλίψης παρουσία συγγενών, φίλων και συναδέλφων του Δημήτρη Τσαλή, καθώς και εκπροσώπων της Πολιτείας τελέστηκε το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων στη Θεσσαλονίκη η νεκρώσιμος ακολουθία του πυρονόμου, που έχασε χθες τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στη φωτιά που ξέσπασε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Τσαλής, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο εκλιπών ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Στην εξόδιο ακολουθία, παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Σταύρος Καλαφάτης.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε: «Όλοι εμείς οι πυροσβέστες εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα τον θυμόμαστε για πάντα ως φωτεινό παράδειγμα υπηρεσιακής προσφοράς και προσήλωσης στο καθήκον».

Ρίγη συγκίνησης όταν έβγαλαν από την εκκλησία το φέρετρο του Δημήτρη Τσαλή τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, υπό τα πένθιμα εμβατήρια της μπάντας και με τον κόσμο να τον αποχαιρετά με ένα τιμητικό χειροκρότημα. Τις στιγμές αυτές κατέγραψε το life-events.gr