• Αναζήτηση
 • Τα ΜΟΕ περνούν από τη «Γαλάζια Πατρίδα»

  Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη αποτελούν μία σταθερά, μία μόνιμη κατάσταση που όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν από τη συμφωνία Τσίπρα – Ερντογάν για εκτόνωση της έντασης και το ραντεβού Αποστολάκη – Ακάρ, αλλά συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς

  Ούτε ο αριθμός των τουρκικών πλοίων – περισσότερα από 100 – και άλλων μέσων που λαμβάνουν μέρος στη «Γαλάζια Πατρίδα», την άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ούτε και η μεγάλη διασπορά τους σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο τρομάζει το ελληνικό «Πεντάγωνο». Οι έλληνες επιτελείς «διαβάζουν» πολύ διαφορετικά τα πολυδιαφημισμένα στρατιωτικά γυμνάσια της Αγκυρας και δεν στέκονται στα σόου των ΜΜΕ των γειτόνων και τον μεγάλο ντόρο που στόχο έχουν κυρίως το κοινό της Τουρκίας.

  Αυτό που περιμένουν είναι την ολοκλήρωση της άσκησης, καθώς το τελικό αποτύπωμά της και η συνολική στάση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έως τις 8 Μαρτίου θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία που θα έχει η επανεκκίνηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) Ελλάδας – Τουρκίας. Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως – τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα – δεν υπάρχει κανένας λόγος η Αθήνα να αντιμετωπίσει διαφορετικά τη συγκεκριμένη τουρκική άσκηση σε σύγκριση με αντίστοιχες στο παρελθόν.

  Αυξημένη επαγρύπνηση μονάδων και κυρίως ελληνικών πλοίων στο Αιγαίο μπορεί να υπάρχει, «όπως κάνουν και οι Τούρκοι όταν εμείς έχουμε «Παρμενίωνα». Αλλά μέχρι εκεί. Κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

  -Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Αγκυρας;

  -Πότε αναμένεται η συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών;

  -Γιατί επιμένει στην πρακτική των παραβιάσεων η Αγκυρα;

  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

  Τα ΜΟΕ περνούν από τη «Γαλάζια Πατρίδα»

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk