Προετοιμασία επόμενης μέρας και προσαρμογή σε θέσεις αντιπολίτευσης κάνουν ήδη ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του στον δρόμο για τις εκλογές. Στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή τη στιγμή προκρίνεται η άποψη να εξαντληθεί η τετραετία και να στηθούν κάλπες τον Οκτώβριο, και αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί τετραπλών εκλογών τον Μάιο. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς θα γίνει ανάλυση όλων των δεδομένων και των στοιχείων που υπάρχουν. Στη γραμμή περί εκλογών τον Οκτώβριο κινήθηκε και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα.

Υπό τη σκιά των μετρήσεων που είναι εξαιρετικά αρνητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Μέγαρο Μαξίμου κρίνουν απαραίτητο να υπάρξει και άλλος πολιτικός χρόνος στην κυβέρνηση, όπως αναφέρουν συνομιλητές του Πρωθυπουργού. Και αυτό, καθώς θεωρούν ότι όσο περνάει ο χρόνος τόσο θα αμβλύνονται οι αρνητικές αντιδράσεις για την κυβέρνηση, πρωτίστως ότι θα επηρεάσει λιγότερο την εκλογική αναμέτρηση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αυτή την ώρα να επιλέγει να μη γίνουν οι ευρωεκλογές μαζί με τις βουλευτικές, προσδοκώντας ουσιαστικά σε διαχειρίσιμη ήττα – επικοινωνιακά και πολιτικά – τον Μάιο, που θα την προβάλει ως φυσιολογική εξέλιξη λόγω και της κυβερνητικής φθοράς, αλλά και της χαλαρής ψήφου στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία. Πριν και μετά τις κάλπες του Μαΐου, το Μαξίμου θα επιχειρήσει να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση διάφορα θέματα που θα στοχεύουν την αντιπολίτευση, όπως ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, οικονομικά κομμάτων.

-Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι τον Οκτώβριο;

-Ποια είναι τα μέτρα που θα αλλάξουν το πολιτικό κλίμα;

-Γιατί είναι καθοριστικός παράγοντας οι αλλαγές της δικαστικής ηγεσίας;

-Ποιος ο ρόλος της προεδρικής φρουράς;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

Προσαρμογή σε θέσεις αντιπολίτευσης