Το ΚΙΝΑΛ υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

Η Φώφη Γεννηματά, που επισκέφθηκε σήμερα τα Ανώγεια Ρεθύμνου, αναφέρθηκε στους αγώνες των Ανωγειανών για την ελευθερία

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ανωγείων Ρεθύμνου.

«Και δεν μπορεί παρά το μυαλό μου να πηγαίνει στον μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή της παράταξής μας, που ίσως ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη η εντολή του, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις» είπε και πρόσθεσε: «Σε αυτόν ακριβώς το δρόμο, σε αυτή την κατεύθυνση, το Κίνημα Αλλαγής πορεύεται και σήμερα. Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται. Συναντιόμαστε διαρκώς μαζί τους. Είναι εν ζωή παλιοί αγωνιστές, αλλά και νεότεροι άνθρωποι, που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια».

Η Φώφη Γεννηματά, που επισκέφθηκε σήμερα τα Ανώγεια Ρεθύμνου, αναφέρθηκε στους αγώνες των Ανωγειανών για την ελευθερία λέγοντας: «Σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν, για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ανέφερε επίσης τα εξής:

«Επισκέπτομαι για πρώτη φορά τα Ανώγεια. Τόσες φορές στην Κρήτη, αλλά δυστυχώς δεν είχα καταφέρει να επισκεφτώ αυτόν τον καταπληκτικό τόπο, με το μεγάλο όνομα, με τους αγώνες για την ελευθερία, για τη δημοκρατία.

Ένας μύθος, πραγματικά, ακολουθεί τα Ανώγεια σε όλη την Ελλάδα, και σήμερα που τα επισκέπτομαι, αισθάνομαι ότι δένομαι ακόμα περισσότερο, γιατί πια τα Ανώγεια έχουν για μένα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Δένομαι με συγκεκριμένους ανθρώπους, που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη σε έναν τόπο ορεινό, όμως με μεγάλα χαρίσματα. Προικισμένο πραγματικά από τη φύση, αλλά και από τη δύναμη της ψυχής των ανθρώπων».

Inbox
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk