Νεκρός 45χρονος πυροσβέστης στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένιωσε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά ο άντρας δεν κατάφερε να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Από το ίδιο σημείο, ένας ακόμα πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα και σκουπίδια. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενο εργοστάσιο.

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος 

«Σήμερα, τις μεσημεριανές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του, ο πυρονόμος Τσαλής Δημήτριος 45 ετών, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση» αναφέρει το γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος για το συμβάν.

Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας ο άτυχος πυροσβέστης

«Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο συνάδελφός μας και πρόεδρος της ΕΥΠΣ Κεν. Μακεδονίας Πυρονόμος Δημήτρης Τσαλής που υπηρετούσε στον 2ο ΠΣ Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση» αναφέρει σε ανάρτησή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, κάνοντας γνωστό το όνομα του άτυχου πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.