• Αναζήτηση
 • Βρούτσης: H ΕΛΣΤΑΤ κρύβει στοιχεία για τις αυτοκτονίες με εντολή ΣΥΡΙΖΑ

  Ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζει ότι η ΝΔ καταδικάζει αυτή την πολιτική χυδαιότητα

  Στην καταγγελία ότι με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΛΣΤΑΤ έχει σταματήσει από το 2015 να δίνει στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για τις αυτοκτονίες, προχώρησε ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ καταδικάζει αυτή την πολιτική χυδαιότητα.

  Παράλληλα, όπως όπως είπε o ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ περί αυτοκτονιών την περίοδο 2010 με 2015 (που έγινε τον Φεβρουάριο του 2018) ήταν αποτέλεσμα έντονων πιέσεων στον Πάνο Καμμένο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

  «Ήταν αποτέλεσμα πίεσης, κατόπιν έντονων ερωτήσεων των ΑΝΕΛ του Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε η ΕΛΣΤΑΤ για πρώτη φορά μπήκε στη διαδικασία να βγάζει στατιστικά. Από το 2015 η ΕΛΣΤΑΤ δεν βγάζει στατιστικά για τις αυτοκτονίες, με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης.

  Όπως επισήμανε μάλιστα ο ίδιος σχετικά, «η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και η ΝΔ δεν θα χτίσει την πολιτική της αντιπαράθεση σε τέτοιες αθλιότητες».

  Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε την καταγγελία του και σε ανάρτηση που έκανε στο twitter.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του κ. Βρούτση έρχεται  σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων στη Βουλή του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αναβίωσε τη Συριζαική ρητορική περί αύξησης αυτοκτονιών και ανθρώπων που έτρωγαν από τους κάδους απορριμμάτων κάνοντας αναφορές στα στοιχεία για την περίοδο 2010-2014.

  «Καταδικάζω αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο τοποθέτησης στη βουλή με ασύστολα ψέματα», σχολίασε σχετικά ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι «είναι το σκληρό πρόσωπο μιας αυταρχικής και καθεστωτικής αντίληψης της κυβέρνησης και ο ορισμός του λαϊκισμού».

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk