Σε υπό κατάληψη κτίριο αντιεξουσιαστών στην οδό Αραχώβης φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ότι ήταν η  κεντρική «βάση» σπείρας με την συμμετοχή αλλοδαπών (κυρίως Αλγερινών) που προχωρούσε σε ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών  στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο συγκεκριμένο κτίριο -με τη συμμετοχή και στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας-  και φαίνεται να προχώρησαν σε έρευνες και τουλάχιστον 30-40 προσαγωγές (σ.σ. κι από άλλα σημεία της Αθήνας). Η επιχείρηση αυτή φαίνεται σύμφωνα με αστυνομικούς να αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της ανομίας που επικρατεί σε ένα τμήμα του «άβατου των Εξαρχείων».

Για την κίνηση αυτή της ΕΛ.ΑΣ υπήρξε κι ανακοίνωση ομάδων αντιεξουσιαστών που ανέφερε «στις 8 σήμερα το πρωί μπάτσοι εισέβαλαν στη μεταναστευτική κατάληψη Αραχώβης 44. Το πλήθος των ανθρώπων, όλων των ηλικιών, που το κατοικούσαν, απήχθησαν. Μια ώρα μετά οι εισβολείς αποχώρησαν. Η κατάληψη Αραχώβης 44 είχε εκκενωθεί στις 12 Ιούνη 2018 από το λεγόμενο security team, στο πλαίσιο του μαφιόζικου ελέγχου πάνω στους μετανάστες. Την ίδια μέρα ανακαταλήφθηκε από τους κατοίκους της μαζί με αλληλέγγυους και ακολούθησε μια μαζική κινητοποίηση ενάντια στην παρακρατική καταστολή στα Εξάρχεια».

Στη ανακοίνωση μάλιστα για την εκκένωση του περασμένου Ιουνίου, διαδικτυακοί τόποι αναρχικών σημείωναν «η δικαιολογία μάλιστα  (σ.σ. των αστυνομικών) για το για ποιόν λόγο εκκενώνεται το κτήριο ήταν ότι στην συγκεκριμένη κατάληψη υπάρχουν τζιχαντιστές, γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, αναπαράγοντας τη μιντιακή, συστημική, προπαγάνδα…».