• Αναζήτηση
 • Ψυχρολουσία από Γαλλία : Δεν αρκεί η Συμφωνία των Πρεσπών…

  Η Συμφωνία των Πρεσπών για τη Βόρεια Μακεδονία άνοιξε την πόρτα του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν αρκεί για τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ναταλί Λουάζ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τα σχόλια ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η γαλλίδα υπουργός με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας με αρμοδιότητα τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, γιατί όπως είπε η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε μεταρρυθμίσεις.

  Ωστόσο, η Ναταλί Λουάζ εμφανίστηκε συγκρατημένη γιατί οι αποφάσεις της ΕΕ για το θέμα της διεύρυνσης λαμβάνονται με ομοφωνία και πρόσθεσε ότι η Ενωση βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά την εφαρμογή των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ενδεχόμενη αποδοχή των νέων μελών.

  Για να αρχίσει η διαπραγμάτευση με την ΕΕ, η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να ανταποκριθεί στα κριτήρια, υπογράμμισε η γαλλίδα υπουργός, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της γείτονος.

  Η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, ήταν οι πιο επιφυλακτικές χώρες στο θέμα της χορήγησης ημερομηνίας για τις ενταξιακές συνομιλίες της ΕΕ με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η άνοιξη στους Δολομίτες… Το δαχτυλίδι με το ογκώδες ροζ διαμάντι του Martin Katz έστελνε χιλιάδες εκθαμβωτικές αντανακλάσεις μέσα από την ειδική, υπερσύγχρονη... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk