Η συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου Ηλία Σαλπέα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» αποφασίστηκε από κοινού σε συνάντηση με τον Γιάννη Μώραλη, μετά την ανταλλαγή επιστολών σε προγραμματική βάση.

«Το γεγονός αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη που καταδεικνύει τον συνθετικό χαρακτήρα του συνδυασμού ‘Πειραιάς Νικητής’, που έχει ως σκοπό να συστρατευθούν άνθρωποι με εμπειρία από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους για ένα κοινό στόχο: το καλό του Πειραιά» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδυασμού.

Στις επιστολές που αντάλλαξαν ο κ. Σαλπέας και ο κ. Μώραλης πριν καταλήξουν στην απόφαση της συμπόρευσης καταγράφεται μεταξύ άλλων το όραμα τους για το μέλλον του Πειραιά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μώραλης «[…] αποτελεί και δική μου πεποίθηση πως εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου θα πρέπει να γίνει ένας ευρύς, ανοιχτός και παραγωγικός διάλογος για την πόλη μας. Οφείλουμε να πετύχουμε τις συγκλίσεις που απαιτούνται πέρα και πάνω από κόμματα και πολιτικές απόψεις, να συνθέσουμε ιδέες προκειμένου ο Πειραιάς να γίνει αυτό που ορίζει η ιστορία του: Μια ανθρώπινη πόλη προόδου και ανάπτυξης για όλους, μια πόλη με κοινωνική συνοχή και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο κ. Σαλπέας αναγνωρίζει τη συνέπεια του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» μεταξύ (προεκλογικών) λόγων και έργων, καθώς και τη σημασία του σχεδίου για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) και καταθέτει προτάσεις για πέντε κρίσιμα ζητήματα.

Τα ζητήματα που έθεσες βρίσκονται ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητές μας» αναφέρει στην απαντητική επιστολή τους ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  και καταλήγει «αποτελεί τιμή για εμένα προσωπικά αλλά και για το συνδυασμό μας η συστράτευσή σου σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τον Πειραιά μας».

Τρεις νέοι υποψήφιοι

Τη συμπόρευσή τους με τον Γιάννη Μώραλη και τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσαν και η Ντίνα Κοτρώτσου, ο Μιχάλης Τερζάκης και ο Παναγιώτης Μπετανιώτης.

Πρόκειται για δυναμικούς και δραστήριους Πειραιώτες, με γνώση και άποψη για τα θέματα που απασχολούν τις Δημοτικές Κοινότητες, στις οποίες είναι υποψήφιοι, τόνισε ο κ. Μώραλης καλωσορίζοντας τους, προσθέτοντας ότι «επιθυμούμε να δώσουμε έμφαση στην επίλυση προβλημάτων σε κάθε γειτονιά του Πειραιά, γι΄ αυτό και χαίρομαι που περιλαμβάνονται αξιόλογοι υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι στον συνδυασμό μας».

Ειδικότερα, η Ντίνα Κοτρώτσου, θα είναι υποψήφια στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα, ο Παναγιώτης Μπετενιώτης, θα είναι υποψήφιος στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και ο Μιχάλης Τερζάκης, θα είναι υποψήφιος στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Βιογραφικά στοιχεία υποψηφίων

Η κα Ντίνα Κοτρώτσου γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά.

Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών.

Διατελεί Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Ευαγγελίστρια», Πρόεδρος στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πειραιά (ΣΚΥΠ) και Πρόεδρος Συνεταιρισμού Γεωπόνων.

Ο 33χρόνος Παναγιώτης Μπετενιώτης γεννήθηκε μεγάλωσε, κατοικεί στα Καμίνια και είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας.

Είναι απόφοιτος Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Λογιστικής στο ΑΤΕΙ Πειραιά. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος. Διετέλεσε Ερασιτέχνης Ποδοσφαιριστής για πολλά χρόνια με την ομάδα του Ολυμπιακού Καμινιών, του Κενταύρου Καμινιών και στους Λέοντες Καμινιών.

Ο κ. Μιχάλης Τερζάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Δενδροκομίας, Ανθοκομίας και Κηποτεχνίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών του Υπουργείου Γεωργίας. Υπήρξε εργαζόμενος του Δήμου Πειραιά στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου επί 33 συναπτά έτη.

Είχε εκλεγεί στο Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά και ήταν στο τμήμα δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου. Ήταν μέλος της ΠΟΕ ΟΤΑ και μέλος της ΑΔΕΔΥ.

Έχει θέσει κατά το παρελθόν υποψηφιότητα για Νομαρχιακός Σύμβουλος, Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Νίκαιας και Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του καλωσόρισε τους υποψήφιους Κοινοτικούς Συμβούλους κα Ντίνα Κοτρώτσου και κ.κ. Μιχάλη Τερζάκη και Παναγιώτη Μπετενιώτη στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», επισημαίνοντας: «Ακόμα τρία ενεργά μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, συμμετέχουν με τον συνδυασμό μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Πρόκειται για δυναμικούς και δραστήριους Πειραιώτες, με γνώση και άποψη για τα θέματα που απασχολούν τις Δημοτικές Κοινότητες, στις οποίες είναι υποψήφιοι. Για εμάς οι Δημοτικές Κοινότητες και τα προβλήματα της γειτονιάς, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Επιθυμούμε να δώσουμε έμφαση στην επίλυση προβλημάτων σε κάθε γειτονιά του Πειραιά, γι΄ αυτό και χαίρομαι που περιλαμβάνονται αξιόλογοι υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι στον συνδυασμό μας».

Η κα Ντίνα Κοτρώτσου σε δήλωσή της επεσήμανε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που συστρατεύομαι με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον Δήμαρχο μας Γιάννη Μώραλη, προκειμένου να συμβάλλω και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της Κοινότητας που ζω, δραστηριοποιούμαι και αγαπώ!».

Ο κ. Παναγιώτης Μπετενιώτης, σε δήλωσή του τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που θα αποτελέσω και εγώ μέρος σε αυτό κοινό όραμα για έναν Πειραιά σύγχρονο και ισχυρό, ιδιαίτερα για την τοπική κοινωνία των Καμινιών από την οποία θα δώσω μάχη για έναν Πειραιά Νικητή. Ξεκινάω έναν μεγάλο αγώνα για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές ώστε να συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησε ο Δήμαρχος μας κ. Ιωάννης Μώραλης. Μοναδικός σκοπός μου είναι να καταστεί η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα πυλώνας ανάπτυξης για τον Πειραιά μας. Να γίνει ο Πειραιάς μια βιώσιμη πόλη, με έναν Δήμο που θα βοηθά τους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους και με προτεραιότητες τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη των Καμινιών και του Πειραιά».

Ο κ. Μιχάλης Τερζάκης σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την εμπιστοσύνη που του δείχνει, περιλαμβάνοντάς τον ως υποψήφιο Κοινοτικό Σύμβουλο στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής». Τέλος ο κ. Τερζάκης επεσήμανε πως θα είναι δίπλα στον Δήμαρχο, στην πρώτη γραμμή, για έναν καλύτερο Πειραιά».