• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης στη Ρωσία: Στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή

  Η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ δεν αποκλείει τη διεύρυνση των σχέσεων με τη Ρωσία

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξή στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

  Σειρά επαφών πραγματοποιεί σήμερα στη Μόσχα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος διαβεβαίωσε τους συνομιλητές τους ότι στην Ελλάδα και στο πρόσωπό του θα βρουν  πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή.

  Το πρωί, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν, ο οποίος τόνισε ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα».

  Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία.

  Στη συνέχεια η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ σημειώνεται ότι με βάση το ρωσικό πρωτόκολλο, σε τέτοιου είδους κομματικές συνομιλίες δεν γίνονται δηλώσεις.

  Στο πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και συνάντηση – διάλογος με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

  Με την ολοκλήρωση των επαφών του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ.Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους Έλληνες δημοσιογράφους.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Δείτε επίσης
  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk