• Αναζήτηση
 • Δημοσκόπηση : Ροπαλιά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προβάδισμα 11 μονάδων στη ΝΔ

  Πρόωρες εκλογές ζητά η πλειοψηφία

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Προβάδισμα 11 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης. Επιπλέον, βάσει των ευρημάτων της έρευνας της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

  Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οικονομία αναδεικνύεται στο βασικό αντικείμενο της προεκλογικής ατζέντας. Ενδεικτικό είναι ότι το 88% των ερωτηθέντων ζητούν να μειωθούν οι φόροι.

  Καταλληλότερος για να μειώσει τους φόρους θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%, ενώ στο 23% βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

  Ειδικότερα, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου :

  ΝΔ 30%

  ΣΥΡΙΖΑ 20,5%

  ΚΙΝΑΛ 6,5%

  ΚΚΕ 5,5%

  ΧΑ 7,5%

  ΑΝΕΛ 1%

  Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων προκύπτει:

  ΝΔ 32,5%

  ΣΥΡΙΖΑ 21,5%

  ΚΙΝΑΛ 7%

  ΚΚΕ 6%

  ΧΑ 8%

  ΑΝΕΛ 1%

  Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 11%.

  Παράλληλα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται με 35% o Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο 24% βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

  Σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών, πρόωρες κάλπες ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα το 36% ζητά να στηθούν οι εθνικές κάλπες ακόμη και πριν από τον Μάιο. Το 21% ζητά να γίνουν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, ενώ το 32% βλέπει εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ότι το 82% θεωρεί απογοητευτικό το πολιτικό κλίμα στη χώρα, με το 35% να αποδίδει τις ευθύνες για αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk