Την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου στα Χανιά αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης και παράλληλα εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής Απόφασης παράτασης κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Χανίων και Σφακίων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει.

Eπίσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης η Πυροσβεστική σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχές βοηθείας.

Ειδικότερα:

– Στην ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων δέχθηκε 49 κλήσεις, εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν 35 αντλήσεις υδάτων, 2 κοπές δέντρων, 1 μεταφορά φαρμάκων και 1 συνδρομή στο ΕΚΑΒ.

– Στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ρεθύμνου δέχθηκε 59 κλήσεις, εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν 46 αντλήσεις υδάτων και 2 κοπές δέντρων.

– Στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου δέχθηκε 15 κλήσεις, εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν 9 αντλήσεις υδάτων και 1 κοπή δέντρου.

– Στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λασιθίου δέχθηκε 8 κλήσεις, εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε 1 άντληση υδάτων και 4 κοπές δέντρων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των συμβάντων που τυχόν θα προκύψουν.