• Αναζήτηση

Επιτυχής αεροδιακομιδή έλληνα καπετάνιου από τον Ατλαντικό (βίντεο)

Επιτυχή αεροδιακομιδή και διάσωση του 47χρονου Έλληνα πλοιάρχου του τάνκερ «Minerva Gloria» έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία της Πορτογαλίας

Επιτυχή αεροδιακομιδή και διάσωση του 47χρονου Έλληνα πλοιάρχου του τάνκερ «Minerva Gloria» έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία της Πορτογαλίας.

Το βίντεο καταγράφει την επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή οι άνεμοι έφταναν τα 74 χιλιόμετρα την ώρα και τα κύματα τα 12 μέτρα σε ύψος.

To τάνκερ, ελληνικής σημαίας, το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Αλταγκράτσια στην Βενεζουέλα στις 12 Φεβρουαρίου, με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας, βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή των Αζορών, 420 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Terceira.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η Πολεμική Αεροπορία της Πορτογαλίας ενημερώθηκε για την ανάγκη άμεσης μεταφορά του πλοιάρχου του τάνκερ Minerva Gloriaσε  νοσοκομείο.

Τα δύο ελικόπτερα που συμμετείχαν στην αεροδιακομιδή  μετέφεραν τον Έλληνα πλοίαρχο στο νοσοκομείο του Ponta Delgada, ενώ το Minerva Gloria συνέχισε την πορεία του προς Ανόβερο.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk