Ένας «καυγάς» με πολιτικές προεκτάσεις σημειώθηκε μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΝΔ στην Βουλή με αφορμή την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον εταιρικό μετασχηματισμό και την εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου με την κοινοτική οδηγία για την έκδοση των ηλεκτρονικών τιμολογίων.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδ. Κωνσταντινόπουλος εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Ν. Δένδια να σχολιάζει ότι «για κάποιο περίεργο αλλά σαφώς αντιληπτό λόγο τον τελευταίο καιρό η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει στοχεύσει τη ΝΔ».

«Όταν λέει άσπρο η ΝΔ το ΚΙΝΑΛ πρέπει να λέει μαύρο. Ανακαλύπτει συνωμοσίες ή όταν εισηγούμαστε το αυτονόητο πρέπει να λέει ότι είναι κάτι σκοτεινό. Αυτό έκανε και ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Προσπάθησα να παρακολουθήσω γιατί επί της αρχής τουλάχιστον καταψηφίζει αυτό το νομοσχέδιο. Δεν μπορεί οι πολιτικές μας διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ να στρέφονται κατά της επιχειρηματικότητας. Τον τελευταίο καιρό τους παρακολουθούμε με ένα χαμόγελο. Τελευταία έχουν εφεύρει περίεργες θωρήσεις.

Η υπαρξιακή αγωνία κάθε κόμματος είναι συμπαθής αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται με επιθετικότητα εναντίον ενός άλλου κόμματος», σημείωσε ο κ. Δένδιας, στον οποίο απάντησε αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Αν. Λοβέρδος λέγοντας ότι η ΝΔ των 75 βουλευτών κάνει «αντιπολίτευση πολυτελείας» στον ΣΥΡΙΖΑ. «Και ο πολιτικός σας λόγος τι είναι; «Πολυτελείας. Που δίνει όλη την ευχέρεια στην κυβέρνηση να κάνει περιπάτους σε θέματα που θα έπρεπε να βρίσκει αντιστάσεις. Όχι αυτά σε εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Ενώ στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης, σημειώνοντας ότι την περίοδο αυτή έχει πάψει κάθε ενασχόληση του ΚΙΝΑΛ με νομοσχέδια για εποικοδομητικές προτάσεις και «μπαίνουμε στη φάση των προεκλογικών χαρακωμάτων».