• Αναζήτηση
 • Αναστασιάδης: Δεν περιμένει πολλά από τη συνάντηση με Ακιντζί

  Ο κύπριος πρόεδρος είπε ότι στη συνάντηση θα θέσει τις προκλήσεις στα Στροβίλια και τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ

  Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (Κ) παραχωρεί διακαναλική συνέντευξη Τύπου με θέμα το Κυπριακό, σε επτά διευθυντές ειδήσεων των παγκύπριων ελληνοκυπριακών τηλεοπτικών σταθμών, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι μεταβαίνει στην Ελβετία για διαπραγματεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που θα γίνουν από τις 7 μέχρι τις 11 του μηνός «με αποφασιστικότητα, καλή θέληση και την αναγκαία βούληση, έχοντας κατά νου ότι η λύση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και να καθησυχάσει τις ανησυχίες του Κυπριακού λαού». ΑΠΕ ΜΠΕ/PIO/Stavros Ioannides

  Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι προσέρχεται στην άτυπη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, «με συγκροτημένες και συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς όμως μεγάλες προσδοκίες». Κι αυτό, όπως ανέφερε, όχι γιατί δεν το επιθυμεί η ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά γιατί ήδη καταγράφονται κάποιες δηλώσεις που υποδηλώνουν τις προθέσεις της Τουρκίας, σε σχέση με την ημερομηνία έναρξης ουσιαστικού διαλόγου.

  Είπε ότι στη συνάντηση θα θέσει τις προκλήσεις στα Στροβίλια και τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες, επεσήμανε, πρέπει να τερματιστούν.

  Ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι θα υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση για την αποκέντρωση εξουσιών, τονίζοντας ότι επιδιώκει συνθήκες ενός λειτουργικού κράτους. Τέλος, διευκρίνισε ότι δεν επικεντρώνεται μόνο σε θέματα λειτουργίας, αλλά και σε ζητήματα ασφάλειας.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk