Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο Αλέκος Αλαβάνος με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» της Τρίτης, ενώ την ίδια στιγμή περιγράφει το ελληνικό κοινοβούλιο ως το «πιο απαξιωμένο από την πτώση της δικτατορίας μέχρι σήμερα».

Ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού,  σημειώνει σκωπτικά: «πού είναι ο Σακελλάριος, ο Τσιφόρος, ο Γιαλαμάς, ο Πρετεντέρης με τις επιθεωρήσεις και τις σάτιρές τους; Θα είχαν τόσο πλούσιο υλικό», ενώ αναφερόμενος ονομαστικά  στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, σημειώνει ότι δεν είναι μόνο αυτός  συμμετέχει στην «εξαπάτηση, στους αλληλοϋβρισμούς, στις δικαστικές καταγγελίες αναμεταξύ τους, στις υσατερίες, στα προχήματα στις αλλαγές κομματικού πουκαμίσου». Συνεχίζει σημειώνοντας ότι «όπως το τρίτο Μνημόνιο δεν έχει σχέση με τις ιδέες και τις πολιτικές διεκδικήσεις της Αριστεράς, η κουλτούρα τους δεν έχει σχέση με τις αξίες και τους ηθικούς κανόνες της Αριστεράς, τη σεμνότητα, την ευθύτητα και την ειλικρίνεια», για να τονίσει ότι «η εποχή που ζούμε δεν είναι μόνο περίοδος υποταγής, είναι περίοδος γελοιότητας».

Ο κ. Αλαβάνος σημειώνει επίσης μεταξύ άλλων ότι «όπως το τρίτο Μνημόνιο δεν έχει σχέση με τις ιδέες και τις πολιτικές διεκδικήσεις της Αριστεράς, η κουλτούρα τους δεν έχει σχέση με τις αξίες και τους ηθικούς κανόνες της Αριστεράς, τη σεμνότητα, την ευθύτητα και την ειλικρίνεια».

«Την Ελλάδα την κυβερνούν πια όχι οι εκλεγμένες πολιτικές ομάδες αλλά οι ξένες πρεσβείες. Δείτε και τώρα, υποτίθεται εκτός Μνημονίων, την τελευταία λέξη για το αφορολόγητο ή τον κατώτατο μισθό ή τους πλειστηριασμούς την έχει η Τρόικα. Και την εξωτερική πολιτική την υπαγορεύουν οι ΗΠΑ – ποτέ δεν είχε παρουσιαστεί τόσο αμερικανόδουλο υπουργείο Εξωτερικών», αναφέρει χαρακτηριστικά.