• Αναζήτηση
 • Οι Μπαχάμες απέλασαν 112 πρόσφυγες από την Αϊτή

  Οι αρχές στις Μπαχάμες προχώρησαν στον επαναπατρισμό 112 Αϊτινών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο Πορτ-ο-Πρενς

  Οι αρχές στις Μπαχάμες προχώρησαν στον επαναπατρισμό 112 Αϊτινών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο Πορτ-ο-Πρενς, καθώς το μέτρο τέθηκε ξανά σε εφαρμογή, έπειτα από την πρόσφατη προσωρινή αναστολή του.

  Οι Αϊτινοί μεταφέρθηκαν πίσω στη χώρα τους με πτήση που εκτελέστηκε την Κυριακή. Ανάμεσά τους ήταν οι επιζήσαντες ενός ναυαγίου στα ανοικτά των βόρειων ακτών της χώρας, τη 2α Φεβρουαρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 31 άνθρωποι.

  Το 2018, οι ένοπλες δυνάμεις στις Μπαχάμες προσήγαγαν ή συνέβαλαν στην προσαγωγή 1.172 που εισήλθαν παράτυπα στην επικράτεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου.

  Η κυβέρνηση στις Μπαχάμες είχε αποφασίσει να ανασταλούν οι απελάσεις προ ημερών, μετά τις πολύνεκρες διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ στο Πορτ-ο-Πρενς.

  Η Αϊτή είναι η φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, καθώς το 59% του πληθυσμού της ζει κάτω από το εθνικό όριο της φτώχειας (εισόδημα 2,41 δολαρίων την ημέρα), κατά την Παγκόσμια Τράπεζα.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk