Οι Δημοκρατικοί θα υποβάλουν κλήτευση με αντικείμενο την τελική έκθεση του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ στο πλαίσιο της έρευνας για τις σχέσεις ανάμεσα στο προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ και τη Ρωσία, εάν αυτή δεν επιδοθεί στο Κογκρέσο, δήλωσε ο Ανταμ Σιφ, πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Ανταμ Σιφ δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί θα καταθέσουν αγωγή κατά της κυβέρνησης και θα κλητεύσουν τον Ρόμπερτ Μιούλερ για να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, εάν παραστεί ανάγκη.

«Είναι προφανές ότι θα ζητήσουμε την έκθεση. Θα φέρουμε τον Μπομπ Μιούλερ να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου. Θα προσφύγουμε στο δικαστήριο, εάν είναι αναγκαίο. Και στο τέλος, πιστεύω ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης κατανοεί πως θα πρέπει να τη δημοσιοποιήσουν», δήλωσε ο Ανταμ Σιφ σε εμφάνισή του στην εκπομπή «This Week» του ABC.

Καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ρόμπερτ Μιούλερ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της έρευνάς τους, οι Δημοκρατικοί πιέζουν για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης.

«Κυνήγι μαγισσών» για τον Τραμπ

Οταν ο ειδικός ανακριτής ολοκληρώσει την έκθεση, θα την παραδώσει στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ.

Όμως, ο Μπαρ δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης στη Γερουσία για την επικύρωση του διορισμού του ότι είναι πιθανόν να συντάξει τη δική του έκθεση για το Κογκρέσο και να μην επιδώσει την έκθεση του Μιούλερ στο σύνολό της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ «κυνήγι μαγισσών» και σήμερα έγραψε στο Twitter ότι η μόνη συνέργεια με τους Ρώσους έγινε από τη Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2016, και την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ανταμ Σιφ τόνισε ότι έχει την πρόθεση να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης, εάν δεν επιδοθεί η έκθεση του Μιούλερ.

«Αυτό θα το φθάσουμε μέχρι τέλους. Θα μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες με το κοινό και αν ο πρόεδρος είναι σοβαρός ως προς όλους αυτούς τους ισχυρισμούς για την αθωότητά του, τότε θα πρέπει να καλωσορίσει τη δημοσίευση αυτής της έκθεσης», είπε ο Ανταμ Σιφ.