Αλόννησος: Αποκαταστάθηκε μερικώς η μηχανική βλάβη στο δεξαμενόπλοιο

Τι αναφέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Τεχνικοί κατάφεραν το απόγευμα να αποκαταστήσουν μερικώς τη μηχανική βλάβη στο δεξαμενόπλοιο Sea Beech που έπλεε από το μεσημέρι ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νήσου Ψαθούρας Αλοννήσου. Tο πλοίο κινείται αυτοδύναμα και συνοδευόμενο από ρυμουλκό προς Λήμνο.

Το δεξαμενόπλοιο με σημαία των Νήσων Μάρσαλ και 26 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει από το Πόρτ Σάιντ της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ.

Τι αναφέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Η SEAWORLD MANAGEMENT, με έδρα την Αθήνα, διαχειριστές του τάνκερ SEA BEECH, κατηγορίας Aframax, ανακοινώνει πως σήμερα, περίπου στις 11:00 (τοπική ώρα) και ενώ το τάνκερ έπλεε, χωρίς φορτίο, στις Βόρειες Σποράδες (N 39-32-24 x E 024-20-42), σημειώθηκε βλάβη στο σύστημα πρόωσής του.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά και ζητήθηκε η συμβολή ρυμουλκών. Δυο τεχνικοί κλήθηκαν από τη διαχειρίστρια εταιρεία να μεταβούν με ελικόπτερο της Ελληνικής Αεροπορίας στο πλοίο, ενώ τα ρυμουλκά αναμένεται να καταπλεύσουν περί τις 19:00 (τοπική ώρα).

Στις 17:20 και ενώ το SEA BEECH βρισκόταν ΝΔ της νήσου Ψαθούρα, όπου παρασύρετο με ταχύτητα 3 κόμβων και εκτός κινδύνου, οι μηχανικοί του πλοίου ανακοίνωσαν πως κατόρθωσαν να επανεκκινήσουν την κύρια μηχανή.Η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τα κεντρικά γραφεία της SEAWORLD MANAGEMENT.

Δεν έχει αναφερθεί μόλυνση του περιβάλλοντος, ούτε τραυματισμοί μελών του πληρώματος, ως αποτέλεσμα του περιστατικού.

Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk