• Αναζήτηση
 • Τα εμβάσματα από τη Βενεζουέλα, η παρέα στη Βουλγαρία και ο «σύνδεσμος» στην Ελλάδα

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τη μεταφορά εκατομμυρίων ευρώ από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA σε βουλγαρική τράπεζα και ένα πολυδαίδαλο πλέγμα προσώπων και εταιρειών με εμπλοκή και ενός Έλληνα

  Περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν κάνει φτερά από τα ταμεία της PDVSA, της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας, σύμφωνα με την αντιπολίτευση του Γκουαϊδό.

  Πριν από λίγες ημέρες, ενώ η δήλωση στήριξης ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο Μαδούρο είχε ήδη κεντρίσει αρνητικά σχόλια στον διεθνή Τύπο, διαμηνύθηκε ότι με την ανατροπή του καθεστώτος θα ελεγχθούν διεξοδικά και οι ενδεχόμενες ροές χρήματος προς φίλα προσκείμενες παρατάξεις και οργανώσεις. Στις 13 Φεβρουαρίου οι βουλγαρικές αρχές, έπειτα από υποδείξεις των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι παγώνουν τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους πραγματοποιήθηκαν «ύποπτες» μεταβιβάσεις «εκατομμυρίων ευρώ» από την PDVSA.

  «Το Βήμα» αποκαλύπτει τον ελληνικό κρίκο στην αλυσίδα των προσώπων και των εταιρειών γύρω από την υπόθεση που ερευνάται αυτή την περίοδο στη Βουλγαρία.

  Διαβάστε στο ρεπορτάζ του Χάρη Καρανίκα στο «Βήμα της Κυριακής»:

  – Πώς έφτασαν οι βουλγαρικές αρχές στα ίχνη των χρημάτων;

  – Ποιος Έλληνας συνδέεται με τον Βούλγαρο που βρισκόταν πίσω από τους λογαριασμούς;

  – Σε ποιες κινήσεις έχει προχωρήσει ελληνίδα συμβολαιογράφος που εμπλέκεται στην υπόθεση;

  – Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις των Αρχών σε Βενεζουέλα, Βουλγαρία, Λιβύη και Ελλάδα;

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk