• Αναζήτηση

Νέα προπαγάνδα των Τούρκων για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Αντίστροφα μετράνε στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας για την στρατιωτική άσκηση «Mavi Vatan» (στα ελληνικά «Γαλάζια Πατρίδα»), η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες, με την Άγκυρα να θέλει μέσω αυτής να προβάλλει για μια ακόμα φορά την στρατιωτική της ισχύ

Αντίστροφα μετράνε στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας για την στρατιωτική άσκηση «Mavi Vatan» ή στα ελληνικά «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες. Μέσω αυτής της άσκησης, η Άγκυρα σκοπεύει να προβάλλει για μια ακόμα φορά την στρατιωτική της ισχύ.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο στο λογαριασμό του στο Twitter, όπου προβάλλει πλάνα από δυνάμεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και χάρτες, στους οποίους επισημαίνει τις ακριβείς τοποθεσίες όπου θα διεξαχθούν οι στρατιωτικές ασκήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, σε πρόσφατο δημοσίευμά της ανέφερε πως «η Τουρκία πρόκειται να διεξάγει πολύ σύντομα τα μαζικότερα και μεγαλύτερα ναυτικά στρατιωτικά γυμνάσια στην σύγχρονη ιστορία της».

Ειδικότερα, οι στρατιωτικές ασκήσεις με το όνομα «Γαλάζια Πατρίδα» έχουν καθορισθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου και οι οποίες θα λάβουν χώρα την ίδια στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας (TAF), τα πολεμικά πλοία και τα πλοία υποστήριξης, οι αεροναυτικές δυνάμεις, τα παράκτια στρατεύματα, οι επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, μαζί με τις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ακτοφυλακής, θα συμμετάσχουν στα επερχόμενα στρατιωτικά γυμνάσια.

Στο δημοσίευμα γίνεται, επίσης, λόγος για τα νέα όπλα και συστήματα που έχουν ενσωματωθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα οποία θα αποκαλυφθούν και θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά και τα οποία έχουν ως στόχο αφενός τη βελτιστοποίηση και ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ των διαφόρων στρατιωτικών διοικήσεων και αφετέρου την αύξηση και ενίσχυση του βαθμού επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατιωτικών δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλο δημοσίευμά της, η Yeni Safak είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «με την άσκηση αυτή, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων θάλασσα και θα απευθύνει μία σαφή προειδοποίηση σε όσους προετοιμάζουν χάρτες εισβολής».

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk