Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό πτώματος σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, την Πέμπτη, με τις πρώτες ενδείξεις να οδηγούν σύμφωνα με πληροφορίες στο συμπέρασμα ότι μάλλον ο άνδρας δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας το πτώμα πιθανότατα ανήκει σε 64χρονο Έλληνα ο οποίος κατοικούσε με τη Γερμανίδα σύντροφο του στο διαμέρισμα της οδού Κονίτσης στο Χαλάνδρι και εντοπίστηκε λόγω της έντονης δυσοσμίας, τυλιγμένο με σεντόνι και δεμένο χειροπόδαρα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναζητούν τη Γερμανίδα σύντροφο του 64χρονου ενοικιαστή του διαμερίσματος της οδού Κονίτσης στο Χαλάνδρι, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς εκτιμούν ότι ο εντοπισμός της θα αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη. Το πιθανότερο σενάριο ωστόσο είναι η Γερμανίδα να έχει εγκαταλείψει τη χώρα.

Το θύμα, έχει σημάδια στο κεφάλι, τα οποία ωστόσο δεν κατέστη δυνατό ακόμα να αποκαλυφθεί αν ήταν και αυτά που τον οδήγησαν στο θάνατο. Σημειώνεται ότι το ισόγειο διαμέρισμα της οδού Κονίτσης δεν φέρει ίχνη παραβίασης ούτε είχε ερευνηθεί, με αποτέλεσμα να αποκλείεται το ενδεχόμενο ληστείας και να ενισχύει το σενάριο ότι ο δολοφόνος του ηλικιωμένου ήταν γνωστός του.

Η αστυνομία προσπαθεί μέσα και από τις καταθέσεις συγγενών και φίλων του 64χρονου να διαπιστώσουν αν πράγματι είναι αυτός το θύμα, με δεδομένο ότι η σορός που εντοπίστηκε είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί.

Ο 64χρονος αναζητούνταν από τους φίλους και συγγενείς του επί σειρά μηνών, καθώς και από την πρώην σύζυγο του, ενώ και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είχε να τον δει από τον περασμένο Δεκέμβριο, με τα στοιχεία να ενισχύουν την εκτίμηση ότι το πτώμα ανήκει σε αυτόν.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στην ΕΛ.ΑΣ, στις 5 Ιανουαρίου η Γερμανίδα κατέβαλλε το ενοίκιο και μετά δεν την ξαναείδε.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ που ερεύνησε το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι επιχείρησε να βρει στοιχεία που θα οδηγήσουν στο δράστη. Η νεκροτομή αναμένεται σήμερα και τα αποτελέσματα της θα δώσουν μία καλύτερη εικόνα στις αρχές για τα αίτια θανάτου και το τι συνέβη στο πτώμα.