Οι ερευνητές πίστευαν πως το είδος αυτό της τεράστιας μέλισσας που το μέγεθός της είναι σαν τον αντίχειρα ενός ενήλικα, είχε εξαφανιστεί το 1981 και όμως πρόσφατα την εντόπισαν και την φωτογράφισαν σε ένα μικρό νησί της Ινδονησίας σε ένα δέντρο, μέσα στη φωλιά των τερμιτών.

Μετά από πολλές ημέρες εντατικής έρευνας, επιστήμονες άγριας ζωής κατάφεραν να βρουν μια μοναδική θηλυκή μέλισσα, την οποία φωτογράφησαν και βιντεοσκόπησαν.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=Xn441Yy69II

Όπως τονίζει ο Independent, τον Ιανουάριο, μια ομάδα ερευνητών ακολούθησε τα βήματα του βρετανού φυσιοδίφη στο ταξίδι του στην Ινδονησία σε μια προσπάθεια να βρουν και να φωτογραφίσουν την μέλισσα. «Ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις από κοντά αυτό το «ιπτάμενο μπουλντόγκ» για το οποίο δεν ήμασταν καν βέβαιοι πως υπάρχει ακόμη ως είδος», σχολίασε ο φωτογράφος φυσικής ιστορίας, Κλέι Μπολτ, που τράβηξε τα πρώτα στιγμιότυπα και βίντεο της μέλισσας. «Βλέποντας πόσο όμορφη και μεγάλη είναι στην πραγματικότητα, ακούγοντας τον ήχο των πελώριων φτερών της ενώ πετούσε δίπλα στο κεφάλι μου, ήταν καταπληκτικό», πρόσθεσε.