• Αναζήτηση
 • Αλβανικά ΜΜΕ : Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην παραιτηθεί

  Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την αντιπολίτευση στην Αλβανία να μην παραδώσει τις εντολές της, αλλά να καταδικάσει δημόσια τη βία που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών.

  Reuters

  Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στη Φωνή της Αμερικής ότι ο αναπληρωτής βοηθός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Πάλμερ, είχε δύο ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες το βράδυ της Τετάρτης με τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα και την πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση, Μόνικα Κρουεμάδι.

  Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Πάλμερ κάλεσε τους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης να παραμείνουν εποικοδομητικά στις δημοκρατικές διαδικασίες, επισημαίνοντας τον ζωτικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια δημοκρατική κοινωνία.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αμερικανός αξιωματούχος «συμβούλευσε» τους δύο αρχηγούς των κομμάτων να μην προβούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης σε συντονισμένες παραιτήσεις στο Κοινοβούλιο, διότι αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση και, το σημαντικότερο, για τον θεσμό της δημοκρατίας.

  Ο Πάλμερ υπογράμμισε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας των πολιτών και κάλεσε τον Μπάσα και την Κρουεμάδι να απορρίψουν και να καταδικάσουν δημόσια κάθε βία.

  Πηγή: cna.al και echedoros-a.gr

  Χωρίς κατηγορία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk