Τη δυνατότητα στην Κοινωνία της Πληροφορίας να κάνει προσλήψεις προσωπικού δίνει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Νίκος Παππάς εισήγαγε ρύθμιση με την οποία η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ μπορεί να συνάπτει συμβάσεις μίσθωσης έργου φυσικών προσώπων που θα απασχολούνται στην υποστήριξη της εταιρείας, στην εκτέλεση έργων πληροφορικής, επικοινωνίας και νέων τεχνολογιών που υλοποιεί για την δημόσια διοίκηση, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ψηφιακής Πολιτικής, που χρηματοδοτούνται είτε από διεθνείς ή Ευρωπαϊκούς πόρους είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου σχετικές είναι οι ρυθμίσεις του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997, όπως αυτός ισχύει. Ο νόμος προβλέπει ότι για τη σχετική σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου από υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα με φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 681 κ.ε. του Αστικού Κώδικα ή με άλλες ειδικές διατάξεις, απαιτείται η προηγούμενη έκδοση κοινής απόφασης του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού, με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των προσώπων που θα απασχοληθούν, το συγκεκριμένο έργο που θα εκτελέσουν, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολική ή τμηματική παράδοση του έργου, το συνολικό ποσό της αμοιβής του αναδόχου, ο τόπος εκτέλεσης του έργου, καθώς και ότι το έργο δεν ανάγεται στον κύκλο των συνήθων καθηκόντων των υπαλλήλων του οικείου φορέα και αιτιολογία για τους λόγους που δεν μπορεί να εκτελεστεί από υπαλλήλους του!