Με αντοχές που θα ζήλευαν πολιτικοί με πολύ λιγότερα χρόνια στις πλάτες, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε από… σπόντα και στο κοινοβούλιο, έχει οργώσει την υφήλιο την τελευταία τετραετία.

Ο πολυτάλαντος Κουίκ, ο οποίος από άνκορμαν της ελληνικής τηλεόρασης βρέθηκε στις τάξεις των ΑΝΕΛ προπαγανδίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας και εσχάτως δήλωσε αιώνια πίστη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο κ. Κουίκ εκτός από πρωταθλητής της κυβέρνησης στα ταξίδια ανά τον κόσμο, αναδεικνύεται και πρωταθλητής στις οφειλές. «Χρωστά στην Εφορία, στις τράπεζες και όπως φαίνεται από το «πόθεν έσχες» του, δανείζεται απ’ όπου μπορεί, καθώς το 2014 πήρε δάνειο 10.000 ευρώ και από τον Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Βουλευτών – Ευρωβουλευτών. Οπως προκύπτει από την τελευταία δήλωση «πόθεν έσχες» που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ο κ. Κουίκ χρωστά 7.497 ευρώ στη Βουλή των Ελλήνων, 273.658 ευρώ στη ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών και 863.034 ευρώ από τραπεζικά δάνεια».

Ο κ. Κουίκ δείχνει πάντως να αντεπεξέρχεται στις οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργούν οι πολύ μεγάλες για μέσο πολίτη οφειλές του. Οσον αφορά στα χρέη προς την Εφορία, ο κ. Κουίκ τα ρύθμισε τον Μάιο του 2015 και όπως δηλώνει καταβάλλει 2.980 ευρώ κάθε μήνα.

Ο γύρος του κόσμου

Αξιοζήλευτες όμως είναι οι επιδόσεις του υφυπουργού Εξωτερικών και με τα ταξίδια. Στις 834 ημέρες που κατέχει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών, ο Τέρενς Κουίκ έχει αποδειχθεί ο πιο ταξιδεμένος στην κυβέρνηση. Έτσι,  πρόλαβε να επισκεφθεί τα τέσσερα σημεία του πλανήτη – από την Τζακάρτα της Ινδονησίας μέχρι την Αιθιοπία, τη Μοζαμβίκη και το Κονγκό και από τη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και την Ουάσινγκτον μέχρι την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Νότια Αφρική, τη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, έφτασε η χάρη του μέχρι  το Μαλάουι. Ο υφυπουργός των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ κάνει σχεδόν ένα ταξίδι στο εξωτερικό κάθε εβδομάδα, αναζητώντας την ελληνική Ομογένεια, τα photo opportunities, αλλά και την ημερήσια αποζημίωση των 150 ευρώ που προβλέπεται για κάθε ημέρα παραμονής στο εξωτερικό…

Οι μεταλλάξεις στο πέρασμα του χρόνου

Οι μεταλλάξεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ το τελευταίο διάστημα  ήταν τόσο συχνές τους τελευταίους μήνες όσο και τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ο  Τέρενς Κουίκ – ο οποίος υπενθυμίζεται είχε εκλεγεί βουλευτής των ΑΝΕΛ δύο φορές (2012 και 2015) ως επικεφαλής στο Επικρατείας ενώ το Σεπτέμβρη του 2015 που διεκδίκησε την ψήφο των Ελλήνων δεν κατάφερε να περάσει το κατώφλι της Βουλής – δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για ΣΥΡΙΖΑ και απέκλειε μετά βδελυγμίας κάθε σενάριο συνεργασίας.

«Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετεβλήθη μετά τις εκλογές.  Ο ένας μας λέει ότι είμαστε κολλητική νόσος, ο άλλος αναφέρεται στα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι κίνδυνος θάνατος» έλεγε ο Τέρενς Κουίκ ενώ κάποια άλλα στιγμή σε ένα… πατριωτικό  ξέσπασμα αναρωτήθηκε. «Μπορώ να εκχωρήσω εγώ τη Θράκη, μπορώ να εκχωρήσω το όνομα Μακεδονία»;

Ο κ. Κουίκ μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε πριν την υπουργοποίησή του, έθετε ερωτήματα για υποθετικά σενάρια που αφορούσαν τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Για φαντάσου να είμαστε μία κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ένα άκρως υποθετικό σενάριο. Θα πρέπει να αλλάξω τόπο, να πάω σε άλλη Ήπειρο από ντροπή».

Σε ένα από τα τηλεοπτικά παράθυρα όπου έδινε σόου πριν αρκετό καιρό, ο κ. Κουίκ καλούσε τον κόσμο να δώσει  τη δυνατότητα στους ΑΝΕΛ να μπουν στη Βουλή για να κόψουν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. «Με προσβάλλουν όταν μου λένε ότι μπορεί να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε ξεκαθαρίσει 45 φορές ότι δεν θα γίνουμε ουρά κανενός» έλεγε ο κ. Κουίκ. Χθες, πάντως, για όσους δεν το θυμούνται, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής που κατέλαβε την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου, δήλωσε: «Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της».