Όποιος παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό του συμβούλιο θα αποκόμιζε την εντύπωση ότι ζει σε άλλη χώρα.Έχουμε την πιο πετυχημένη κυβέρνηση, όλων σχεδόν,των εποχών και δεν το έχουμε καταλάβει. Μας οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία, σε αντίθεση με «τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που δεν πέτυχαν στις προβλέψεις τους για την οικονομία και ασχολούνται με το μικροπολιτικό κουτσομπολιό και τις Κασσάνδρες της καταστροφής».

Μπορεί την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανακοίνωνε ότι συνεχίζεται για ένα εξάμηνο ακόμα η ενισχυμένη επιτροπεία της Ελλάδος, αλλά κατά τον κ. Τσίπρα η χώρα προχωρεί στην κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση «έξω από την επιτροπεία και τα δεσμά του Μνημονίου». Και όσοι δεν το έχετε καταλάβει φταίνε τα επάρατα μέσα ενημέρωσης που δεν προβάλλουν τις μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης κι ασχολούνται με τα δανεικά και τις αθλιότητες του κάθε Πολάκη…

Μπορεί η μισή Ελλάδα να χρωστά στην εφορία, μπορεί οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι να αμείβονται με 400-600 ευρώ, αλλά η οικονομία ανακάμπτει και κατά τον πρωθυπουργό «η χώρα από παρίας της Ευρώπης γίνεται χώρα πρότυπο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για το κοινωνικό κράτος». Κι όσοι δεν το αντιλαμβάνονται φταίνε φυσικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και όχι η καθημερινή μιζέρια που τους περιβάλλει.

Ας μην ανησυχούν όμως. Τώρα με το νέο προοδευτικό πόλο με κορμό το Σύριζα που «θα απλώνεται από την σοσιαλδημοκρατία μέχρι τη λαϊκή δεξιά», όλοι θα δουν το φως το αληθινό,όλοι θα αναγνωρίσουν την αξία του μεγαλοφυούς σχεδίου του πρωθυπουργού και η Ελλάδα θα «αποτελεί πλέον μόνιμη πηγή καλών ειδήσεων στη διεθνή ειδησεογραφία», σε αντίθεση με τις εγχώριες Κασσάνδρες…

Για την ώρα πάντως, σε αντίθεση με τις προβλέψεις του κ. Τσίπρα, αυτό που καταγράφεται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι η τοξική πολιτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στη χώρα, με ευθύνη και πρωτοβουλία υπουργών, στελεχών και συνεταίρων του Σύριζα. Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, βρίσκονται για μια φορά ακόμα στο περιθώριο και τα σχέδια για την ανασυγκρότηση της χώρας καλύπτονται από το δηλητηριώδες νέφος του διχασμού και της μισαλλοδοξίας.

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό -κι ευτυχώς για τη χώρα- οι βαρύγδουπες υποσχέσεις και η πολιτική της μιζέριας και των επιδομάτων δεν πείθουν. Κι όσο και να ξορκίζει τις δημοσκοπήσεις,η ώρα της αλήθειας των εκλογών έρχεται.