• Αναζήτηση
 • Πούτιν απειλεί ΗΠΑ: Σκληρή η απάντηση αν αναπτύξετε πυραύλους στην Ευρώπη

  Η ρωσική αρκούδα απειλεί ευθέως τον αμερικανικό αετό

  Με σκληρή απάντηση της Ρωσίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ στην περίπτωση που αναπτυχθούν πυραυλικά συστήματα μεσαίου βεληνενούς σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την ετήσια ομιλία του σήμερα στο ρωσικό κοινοβούλιο.

  Σημείωσε δε ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα βρεθεί στο στόχαστρο της Ρωσίας μονάχα η χώρα όπου θα αναπτυχθούν οι πύραυλοι, αλλά και οι ΗΠΑ.

  Την ίδια στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά τονίζοντας ότι: «Οι πύραυλοί μας θα στοχεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο τις χώρες όπου οι αμερικανικοί πύραυλοι θα έχουν εγκατασταθεί».

  «Αφήστε τους να μετρήσουν την ταχύτητα και το βεληνεκές των πυραύλων που αναπτύσσουμε», δήλωσε ο Β. Πούτιν, προσθέτοντας με ειρωνία: «Μπορούν όμως να μετρήσουν; Είμαι σίγουρος ότι μπορούν».

  Παράλληλα ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αποζητά την αντιπαράθεση αλλά θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να αμυνθεί.

  Βελτίωση της κατάστασης των Ρώσων από φέτος

  Αναφερόμενος στο εσωτερικό της Ρωσίας ο Β. Πούτιν δεσμεύτηκε νωρίτερα να πάρει μέτρα κατά της φτώχειας λέγοντας ότι η κατάσταση των Ρώσων θα βελτιωθεί «ήδη από φέτος».

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αντιμέτωπος με μια κοινωνική δυσαρέσκεια που προκαλεί πτώση της δημοτικότητάς του, υποσχέθηκε κατά την ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο για τη βελτίωση της κατάστασης των Ρώσων «ήδη από φέτος».

  «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε, θα βελτιώσουμε την κατάσταση από τώρα. (…) Από αυτήν τη χρονιά (οι Ρώσοι) θα αισθανθούν βελτίωση», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος και στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, ανακοινώνοντας κυρίως μέτρα στήριξης των οικογενειών για να ευνοηθεί η γεννητικότητα.

  Ο Ρώσος πρόεδρος, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδά της, μίλησε κυρίως για θέματα εσωτερικής πολιτικής.

  «Η φτώχεια συντρίβει κυριολεκτικά τους ανθρώπους (…) 19 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι υπερβολικό», δήλωσε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι μπορεί να συναφθεί ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» για τη στήριξη του πληθυσμού που έχει ανάγκη.

  «Σε πέντε χρόνια, περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να επωφεληθούν από μια στήριξη αυτού του είδους», σημείωσε.

  «Περισσότερα παιδιά, λιγότεροι φόροι», υπογράμμισε εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος, στο πλαίσιο μιας μείωσης των πραγματικών εισοδημάτων που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός εδώ και πέντε χρόνια και της αύξησης του ΦΠΑ την 1η Ιανουαρίου.

  Αυτή η ομιλία του Ρώσου προέδρου ενώπιον των μελών της άνω και της κάτω βουλής της Ρωσίας είναι η πρώτη που εκφωνεί μετά την επανεκλογή του τον Μάρτιο του 2018 για μια τέταρτη θητεία, η οποία ολοκληρώνεται το 2024 και θεωρείται ότι είναι η τελευταία του βάσει του Συντάγματος.

  Η κυβέρνηση αποκάλυψε στις αρχές του Φεβρουαρίου σχέδιο άνω των 340 δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους και να υποστηρίξει μια ανάπτυξη του ΑΕΠ, που αναμένεται να επιβραδυνθεί φέτος.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk