Επτά νέους προορισμούς, αυξημένες συχνότητες και 700.000 επιπλέον θέσεις εξωτερικού για το 2019 περιλαμβάνει το πρόγραμμα της AEGEAN για το 2019. H επένδυση του ελληνικού αερομεταφορέα, που εφέτος θα προσφέρει συνολικά 17,7 εκατ. θέσεις, προσανατολίζεται τόσο στην διεύρυνση του δικτύου, όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, για το 2019 η AEGEAN προγραμματίζει αύξηση της χωρητικότητας στο δίκτυο εξωτερικού κατά 700.000 θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας συνολικά τις 10,3 εκατ. θέσεις εξωτερικού. Με το δίκτυο εσωτερικού θα φτάσει τα 17,7 εκατ. Η αύξηση αφορά μεν το σύνολο του έτους, αλλά είναι εντονότερη, σε ποσοστιαία μεταβολή, στους χειμερινούς μήνες, καθώς και στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου, δηλαδή του μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο.

Νέοι προορισμοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι νέοι προορισμοί που προστίθενται για το 2019 αφορούν νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς Μαρακές, Καζαμπλάνκα, Ίμπιζα, Βαλένθια, Σαράγεβο, Τύνιδα και Σκόπια, ενώ προστίθεται και νέο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αννόβερο.

Η AEGEAN θα προσφέρει αυξημένες συχνότητες και θέσεις σε κύριες βασικές αγορές της Δυτικής Ευρώπης από Αθήνα προς Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Αμβούργο, Ζυρίχη, Βιέννη, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Λισαβώνα και Πόρτο.

Παράλληλα, σημαντικά αυξημένος αριθμός δρομολογίων θα ξεκινήσει είτε νωρίτερα, είτε με αυξημένες συχνότητες, όπως Λουξεμβούργο, Μάλτα, Βενετία, Μπολόνια, Νάπολη, Κατάνια και Μάλαγα. Επιπλέον, αυξημένη χωρητικότητα δρομολογείται και για την αγορά των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

«Δημιουργούμε με συνέπεια νέες επιλογές προορισμών για τους επιβάτες μας, παράλληλα με την προσφορά νέων υπηρεσιών. Ανταποκρινόμαστε με συνέπεια και συνέχεια στις σημαντικές νέες επενδύσεις των επιχειρηματιών του τουρισμού, που υλοποιούνται σε νέες αναβαθμισμένες μονάδες, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην επιμήκυνση της περιόδου. Άλλωστε αυτή είναι που θα μας επιτρέψει και την αξιοποίηση των δικών μας επενδύσεων σε αεροσκάφη και τεχνολογία. Μόνο η συντονισμένη συμβολή και επένδυση πολλαπλών ιδιωτικών φορέων του τουρισμού, παράλληλα με τις απαραίτητες για την ανταγωνιστικότητα πολιτικές από την Πολιτεία, μπορεί να δώσει συνέχεια στην αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού» δήλωσε σχετικά ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN.