Το πρώτο υπουργικό Συμβούλιο μετά τον μίνι ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρνοντας στο κυβερνητικό σχήμα δύο πρώην στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιείται στη μία το μεσημέρι.

Το υπουργικό Συμβούλιο πάντως θα διεξαχθεί στη… σκιά των απειλών Πολάκη κατά του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα και των πρωτοφανών πρακτικών του να καταγράψει τη συνομιλία και εν συνεχεία να τη διαρρεύσει σε φιλικό μέσο της κυβέρνησης καθώς και των πρώτων προειδοποιητικών «βολών» που έχουν στείλει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελέχη της ομάδας των 53+ σχετικά με την υπουργοποίηση του Θάνου Μωραϊτη και Άγγελου Τόλκα.

Τα πρώτα «πυρά» ξεκίνησαν από την ομάδα των 53+ και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και συνεχίστηκαν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση ο οποίος σε ένα ειρωνικό tweet αποτύπωσε τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος.

«Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+», ήταν το σχόλιο του κ. Κυρίτση στο twitter με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Η κίνηση των 53+ η οποία κατά καιρούς έχει ασκήσει έντονη κριτική σε κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης, λίγο μετά την υπουργοποίηση των δύο πρώην πασοκογενών στελεχών βγήκε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας λάθος την υπουργοποίηση του Θάνου Μωραϊτη και του Άγγελου Τόλκα.

«Η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες» τονίστηκε σε άρθρο που απηχεί τις απόψεις των 53+.

Ένα από τα ερωτήματα είναι εάν ο πρωθυπουργός στο σημερινό υπουργικό Συμβούλιο θα αναφερθεί ή αν θα προσφέρει για μία ακόμη φορά κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας παρά τα όσα πρωτοφανή έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες.

Άλλωστε σύσσωμη η Αντιπολίτευση δεν κατηγορεί μόνο τον Παύλο Πολάκη αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε κάθε ευκαιρία υπερασπίζεται τον υπουργό του, τις δηλώσεις και τις πρακτικές του.