Το δρόμο για την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση άνοιξε η Ολομέλεια της Βουλής.

Για τον κ. Κυρίτση, υπέρ της άρσης ασυλίας του τάχθηκαν 136 βουλευτές, κατά 19 ενώ δύο δήλωσαν «παρών».

Σημειώνεται, ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με υπόμνημα που κατέθεσε στην Ολομέλεια, ζήτησε ο ίδιος την άρση ασυλίας του προκειμένου, όπως ανέφερε, να αποδείξει ενώπιον του δικαστηρίου την αθωότητά του για δύο ομόφωνες αποφάσεις που είχε πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αθήνα 9,84», του οποίου ήταν μέλος.

Όπως τονίζει στο υπόμνημά του ο κ. Κυρίτσης, τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ τού «Αθήνα 9,84» δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις δύο αποφάσεις που πήραν ομόφωνα, εγκρίνοντας, το 2008, το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων και την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του αμφιθεάτρου του ραδιοφωνικού σταθμού στο Γκάζι.

«Δεν έκανα κάτι παράνομο, δεν ωφελήθηκα και πιστεύοντας στη δικαιοσύνη επιθυμώ την άρση ασυλίας μου», καταλήγει, στο υπόμνημά του, ο κ. Κυρίτσης.

Στην περίπτωση του κ. Μπαρμπαρούση, η απόφαση της Ολομέλειας ήταν ομόφωνη, καθώς ψήφισαν και οι 157 παρόντες βουλευτές υπέρ της άρσης της ασυλίας του.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για άρνηση υποβολής ελέγχου από την Τροχαία, μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για εσχάτη προδοσία του πολιτεύματος, καθώς με δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής, τον Ιούνιο του 2018, είχε προτρέψει την ηγεσία του στρατού να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.