Ο…γενικός εισαγγελέας του Σύριζα, ο άνθρωπος που απειλούσε τους πάντες και τα πάντα, μόλις ανακοινώθηκε η εισαγγελική παραγγελία για το ποιος ευθύνεται για την καταγραφή και τη διαρροή της συνομιλίας του με τον κ. Στουρνάρα, έσπευσε να αποκηρύξει τον εαυτό του. Αλίμονο ο κ. Πολάκης ούτε καταγράφει συνομιλίες, ούτε απειλεί τον κεντρικό τραπεζίτη, απλώς αναζητά το δίκιο του… Ο τζάμπα μάγκας που φώναζε όλοι σας και μόνος μου σας έχω,τώρα ποιεί τη νήσσα για το πώς διέρρευσε λέξη προς λέξη ο διάλογος του.

Και βέβαια, καθώς ούτε ένας από τους συντρόφους του δεν βγήκε να τον υπερασπίσει, έσπευσε η αμερόληπτη και αντικειμενική ΕΡΤ να του παραχωρήσει άπλετο χρόνο, με τους δημοσιογράφους κατά κανόνα άφωνους να παρακολουθούν την απολογία του για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο υπουργός που δεν χάνει ευκαιρία να στοχοποιεί τους αντιπάλους και τις οικογένειες τους, που συνεχίζει το δικαστικό αγώνα με ένα νεκρό, παριστάνει τώρα το θύμα, το αδικημένο και το στοχοποιημένο.

Σε καμιά ευνομούμενη χώρα ένας υπουργός, όσο αδικημένος και να νοιώθει δεν παίρνει τηλέφωνο τον κεντρικό τραπεζίτη, δεν δίνει τη συνομιλία μαζί του στα φιλαράκια του να τη δημοσιοποιήσουν και κυρίως δεν τον απειλεί ευθέως ότι αν δεν κάνει ότι του υποδεικνύει θα πάει στο γραφείο του για να του εξηγήσει από κοντά… Αν αυτό δεν είναι απειλή, αν αυτό δεν είναι παραβίαση στοιχειωδών κανόνων πολιτικής και δημοκρατικής συμπεριφοράς, τότε τι είναι…

Ο αδιάφθορος υπουργός πήρε ένα δάνειο, που είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα μπορούσε να το διεκδικήσει άλλος έλληνας πολίτης. Από μια τράπεζα μάλιστα που έχει αναδειχθεί στις προνομιακές εξυπηρετήσεις φίλων και συγγενών του Σύριζα. Ακόμα κι είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό, για ένα πρόσωπο που παριστάνει τον τιμητή των πάντων, τον αδιάφθορο και τον προστάτη των φορολογουμένων.

Το πρόβλημα είναι όλο δικό του και του πρωθυπουργού που συνεχίζει να τον ανέχεται. Για αυτό και μετά τις προχθεσινές απειλές, έτρεχε χθες από το facebook μέχρι τη Βουλή και το γνωστό μαγαζάκι της ΕΡΤ για να προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις. Αποτέλεσμα να εκτίθεται περισσότερο καθώς συνέχιζε τη γνωστή πλέον ιστορία να πετά την μπάλα στην εξέδρα με τις αποκαλύψεις του που δεν ευαισθητοποίησαν τους εισαγγελείς

Δυστυχώς όμως είναι και ο ίδιος και ο πολιτικός του προϊστάμενος πολλαπλά εκτεθειμένοι. Η μόνιμη επωδός ότι και οι άλλοι στο παρελθόν τα ίδια έκαναν, είναι η χειρότερη καταδίκη τους.