Μώραλης: Μεγάλα έργα ανάπλασης στον Πειραιά – Ευχαριστούμε τον Β. Μαρινάκη

Αναπλάσαμε τις κεντρικές πλατείες Κανάρη και Αλεξάνδρας, τον εμπορικό πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, αλλά και τους πεζοδρόμους Παλαιολόγου και Νικήτα, προχωρήσαμε σε ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις πεζοδρομίων σε διάφορα σημεία της πόλης, ανέφερε ο δήμαρχος

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας του στο κέντρο της πόλης του Πειραιά.

O κ. Μώραλης τόνισε ιδιαίτερα τις αναπλάσεις που έχουν γίνει στις πλατείες, στους πεζοδρόμους, στις ασφαλτοστρώσεις, στις παιδικές χαρές και στους αναγεννημένους αθλητικούς χώρους. Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη της κυβερνήσεις, καθώς και στην μεγάλη προσφορά που έχει κάνει ο εφοπλιστής  Βαγγέλης Μαρινάκης διαμορφώνοντας με δικά  του έξοδα την πλατεία Αλεξάνδρας και ευχαρίστησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την αρωγή της στο έργο του Δήμου.

Παράλληλα ο κ. Μώραλης την αναλυτική αυτή ανάρτηση τη συνόδευσε και με ένα βίντεο που αποτυπώνει την πρόοδο εργασιών στα έργα και την αλλαγή που αυτά έφεραν στην καθημερινότητα των δημοτών

Διαβάστε τη δήλωση του Γιάννη Μώραλη:

Τα τελευταία 4,5 χρόνια καταβάλλουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε τη 2η Δημοτική Κοινότητα, το κέντρο του Πειραιά. Πρόκειται για μια περιοχή που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά με τα έργα του Μετρό, αλλά και του Τραμ, τα οποία υλοποιεί η κεντρική κυβέρνηση.

Αναπλάσαμε τις κεντρικές πλατείες Κανάρη και Αλεξάνδρας, τον εμπορικό πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, αλλά και τους πεζοδρόμους Παλαιολόγου και Νικήτα, προχωρήσαμε σε ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις πεζοδρομίων σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στο λιμάνι (Ακτή Ποσειδώνος, Καποδιστρίου, Λεωχάρους, Ναυαρίνου και Αριστείδου), ανακατασκευάσαμε 5 παιδικές χαρές στην περιοχή, φτιάξαμε μια καινούρια παιδική χαρά στην πλατεία Κανάρη για να παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια και αναβαθμίσαμε μικρούς και μεγαλύτερους χώρους πρασίνου.

2η Δημοτική Κοινότητα

Τα τελευταία 4,5 χρόνια καταβάλλουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε τη 2η Δημοτική Κοινότητα, το κέντρο του Πειραιά. Πρόκειται για μια περιοχή που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά με τα έργα του Μετρό, αλλά και του Τραμ, τα οποία υλοποιεί η κεντρική κυβέρνηση. Αναπλάσαμε τις κεντρικές πλατείες Κανάρη και Αλεξάνδρας, τον εμπορικό πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, αλλά και τους πεζοδρόμους Παλαιολόγου και Νικήτα, προχωρήσαμε σε ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις πεζοδρομίων σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στο λιμάνι (Ακτή Ποσειδώνος, Καποδιστρίου, Λεωχάρους, Ναυαρίνου και Αριστείδου), ανακατασκευάσαμε 5 παιδικές χαρές στην περιοχή, φτιάξαμε μια καινούρια παιδική χαρά στην πλατεία Κανάρη για να παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια και αναβαθμίσαμε μικρούς και μεγαλύτερους χώρους πρασίνου. Παράλληλα, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε αισθητικά την εικόνα της πόλης με παρεμβάσεις γύρω από τα εργοτάξια του Μετρό, αλλά και καλύπτοντας με πανό τις προσόψεις μεγάλων εγκαταλελειμμένων κτιρίων, της πρώην Ραλλείου, του Σιλό και του διατηρητέου ιδιοκτησίας Χάλαρη, τα οποία επανατοποθετούνται λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί. Τοποθετούμε επίσης 31 νέα παγκάκια στο παραλιακό μέτωπο στη Ζέα. Προχωρήσαμε επίσης στην ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΠΑΝ στα Βοτσαλάκια, προκειμένου να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους αθλούμενους. Ανεγείραμε στην πλατεία Αλεξάνδρας το μοναδικό στην Ελλάδα Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μετά από δωρεά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καταστήσαμε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και αναβαθμίσαμε την περιοχή της Τρούμπας δημιουργώντας έναν νέο πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες. Σε ορισμένες από αυτές τις παρεμβάσεις είχαμε και τη στήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, την οποία και ευχαριστώ για την αρωγή της στο έργο του Δήμου. Βεβαίως, υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Η 2η Κοινότητα είναι μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας, καθώς εκτός από τους κατοίκους, τους εμπόρους, τους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους που εργάζονται στον Πειραιά, από εδώ διέρχονται όλοι όσοι ταξιδεύουν προς τα νησιά, αλλά και τουρίστες και επισκέπτες. Είναι θα λέγαμε η «βιτρίνα» του Πειραιά και για αυτό είναι φυσικό η εικόνα της να μας απασχολεί όλους.

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Μώραλης στις Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Παράλληλα, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε αισθητικά την εικόνα της πόλης με παρεμβάσεις γύρω από τα εργοτάξια του Μετρό, αλλά και καλύπτοντας με πανό τις προσόψεις μεγάλων εγκαταλελειμμένων κτιρίων, της πρώην Ραλλείου, του Σιλό και του διατηρητέου ιδιοκτησίας Χάλαρη, τα οποία επανατοποθετούνται λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί. Τοποθετούμε επίσης 31 νέα παγκάκια στο παραλιακό μέτωπο στη Ζέα. Προχωρήσαμε επίσης στην ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΠΑΝ στα Βοτσαλάκια, προκειμένου να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους αθλούμενους. Ανεγείραμε στην πλατεία Αλεξάνδρας το μοναδικό στην Ελλάδα Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μετά από δωρεά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καταστήσαμε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και αναβαθμίσαμε την περιοχή της Τρούμπας δημιουργώντας έναν νέο πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες.

Σε ορισμένες από αυτές τις παρεμβάσεις είχαμε και τη στήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, την οποία και ευχαριστώ για την αρωγή της στο έργο του Δήμου. Βεβαίως, υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Η 2η Κοινότητα είναι μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας, καθώς εκτός από τους κατοίκους, τους εμπόρους, τους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους που εργάζονται στον Πειραιά, από εδώ διέρχονται όλοι όσοι ταξιδεύουν προς τα νησιά, αλλά και τουρίστες και επισκέπτες. Είναι θα λέγαμε η «βιτρίνα» του Πειραιά και για αυτό είναι φυσικό η εικόνα της να μας απασχολεί όλους.

 

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk