Για τις 8 Απριλίου αναβλήθηκε η δίκη του χρυσαυγίτη Ματθαίου Μερμηγκούση για την επίθεση κατά νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου .

Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση  επικαλέστηκε μέσω δικηγόρου πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί για τον προσεχή Απρίλιο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισε ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε προς έρευνα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 6 Ιουνίου 2016 έξω από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας, όπου μετά από πυρκαγιά είχε προκληθεί ένταση, έπειτα από την παρουσία ακροδεξιών.

Ο Γ. Κουτσοδόντης, γνωστός στην τοπική κοινωνία για την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες,   είχε μεταβεί στον χώρο υπηρεσιακά, με εντολή του νοσοκομείου, προκειμένου να επιβλέψει και να οργανώσει την κίνηση των ασθενοφόρων και την μεταφορά τυχόν τραυματιών προς το νοσοκομείο Χίου.

Όπως είχε αναφέρει μάλιστα ο ίδιος, κάποια στιγμή και εντελώς αναίτια, δέχθηκε επίθεση από τον κατηγορούμενο, ο οποίος τον πέταξε στο έδαφος κι άρχισε να τον κλωτσά. Το περιστατικό είναι καταγεγραμμένο σε βίντεο. Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών -ακόμα και του αστυνομικού διευθυντή – που παρακολουθούσαν αμέτοχοι τα όσα διαδραματίζονταν, ενώ ο δράστης απομακρύνθηκε ανενόχλητος.