• Αναζήτηση
 • Ο Βαρουφάκης απαντά στη ΝΔ για τα περί «Κλουζώ»

  Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης υπενθύμισε στη αξιωματική αντιπολίτευση τις υποκλοπές Μαυρίκη

  Η ΝΔ, με αφορμή τη συνομιλία Πολάκη – Στουρνάρα, ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήλεψε «τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ-Βαρουφάκη», με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών να απαντήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζοντας τον «ωτακουστή» Χρήστο Μαυρίκη.

  Η ανακοίνωση της «ΜΕΡΑ 25» είναι:

  «Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωση/παρέμβασή της για τις δημοσιοποιημένες συνομιλίες Πολάκη – Στουρνάρα, εγκάλεσε τον υπουργό Υγείας ότι «ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας».

  Ο συντάκτης της ανακοίνωσης πρέπει να δουλέψει λίγο τις αναφορές του. Γιατί στη μία περίπτωση έχουμε συνομιλία μεταξύ δύο θεσμικών παραγόντων για ιδιωτικό θέμα του ενός, στην άλλη έχουμε τη διασφάλιση ντοκουμέντων από τις συνεδριάσεις ενός αδιαφανούς οργανισμού, του Eurogroup, η σύσταση του οποίου δεν προβλέπεται από καμία συνθήκη (ακριβώς για να αποφεύγει κάθε λογοδοσία) και του οποίου οι αποφάσεις επηρεάζουν τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών. Αν η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της αδιαφάνειας στη λήψη αποφάσεων, ας βγει να το πει ανοιχτά.

  Επίσης ο συντάκτης της ανακοίνωσης πρέπει να δουλέψει λίγο τους συνειρμούς του και να μας αποσαφηνίσει ποιόν και πότε (και πώς) επιχείρησε να εκβιάσει ο κ. Βαρουφάκης. Πολύ περισσότερο όταν στην ίδια πρόταση αναφέρεται ως θύμα εκβιασμού ο κύριος Στουρνάρας, που το 2015 ξέφευγε εντελώς του θεσμικού του ρόλου και απεργαζόταν σενάρια παρεμπόδισης και παράκαμψης της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης και του τότε υπουργού Οικονομικών.

  Αν τέλος η Νέα Δημοκρατία φρονεί ότι οι καταγραφές συνομιλιών είναι βαρύτερο έγκλημα απ’ την έλλειψη δημοκρατίας, ας πάει ο ίδιος συντάκτης στα αρχεία διακυβερνήσεων του κόμματός του. Κάπου στο γράμμα «Μ» , θα τον υποδεχθούν τα παχιά μουστάκια του «ωτακουστή» Μαυρίκη. Θα αναμείνουμε με ενδιαφέρον την καταδίκη της τότε ηγεσίας του κόμματος από τη σημερινή ηγεσία».

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Η Μύκονος που αλλάζει Η Τζίτζι Χαντίντ είχε «δέσει» τα καστανόχρυσα, πλούσια μαλλιά της σε ένα σφιχτό σινιόν στη βάση του λαιμού. Το... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk