• Αναζήτηση

Προφυλακίστηκαν τα τρία μέλη της σπείρας ληστειών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος

Προφυλακίστηκαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους ως μέλη της σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις και ληστείες μετά την απολογία τους στην 1η τακτική ανακρίτρια. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ανάπηρος. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει κατονομαστεί από συνεργούς του ως ο τσιλιαδόρος της σπείρας και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του σε αρκετές διαρρήξεις. Φέρεται ωστόσο να μην είχε καμία συμμετοχή στη ληστεία η οποία κατέληξε στο φόνο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Οι περισσότεροι είχαν ήδη ομολογήσει στις προανακριτικές τους καταθέσεις τη συμμετοχή τους στη σπείρα.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος έχει κατονομαστεί από τους συνεργούς του ως ο δολοφόνος του επιχειρηματία παραμένει καταζητούμενος, καθώς λίγες ώρες μετά το έγκλημα πέρασε τα σύνορα και εξαφανίστηκε στην Αλβανία. Ο ένας από αυτούς που συμμετείχαν στην αιματηρή ληστεία έχει συλληφθεί στο Βέλγιο και αναμένεται η έκδοσης του. Ο άλλος παραμένει ασύλληπτος.

Η σπείρα, στην οποία αποδίδονται 44 διαρρήξεις και ληστείες, ταυτοποιήθηκε με το φόνο του επιχειρηματία, εξαιτίας ενός αγριογούρουνου. Μέλη της οργάνωσης πήγαιναν στη Σπάρτη για διάρρηξη και στη διαδρομή είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους ένα αγριογούρουνο. Ένας από τους κατηγορούμενους πυροβόλησε το ζώο με το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στο φόνο Σταματιάδη. Οι κάλυκες βρέθηκαν από την αστυνομία όταν οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα μετά την αποτυχημένη διάρρηξη ενος ATM.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk