• Αναζήτηση
 • Ερευνα κατά του Τραμπ για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

  Με επιστολή στον Τραμπ, οι Δημοκρατικοί ζήτησαν από τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο ακρόαση στον Λευκό Οίκο και συμμετοχή σε αυτή τη συνάντηση αξιωματούχων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  EPA

  Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κίνησε κατεπείγουσα διαδικασία έρευνας για την κήρυξη των ΗΠΑ από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή του αμερικανού προέδρου προκειμένου να χρηματοδοτήσει το τείχος που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στα σύνορα με το Μεξικό εγείρει συνταγματικά και νομοθετικά ζητήματα.

  Με επιστολή στον Τραμπ, οι Δημοκρατικοί, που έχουν την πλειοψηφία στην Επιτροπή, ζήτησαν από τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο ακρόαση στον Λευκό Οίκο και τη συμμετοχή σε αυτή τη συνάντηση αξιωματούχων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  «Παράνομη απόφαση»

  Επιπρόσθετα, αιτήθηκαν νομικών εγγράφων τα οποία σχετίζονται με την απόφαση που οδήγησε στην κήρυξη, θέτοντας προθεσμία έως την ερχόμενη Παρασκευή.

  «Πιστεύουμε ότι η κήρυξη που κάνετε για κατάσταση έκτακτης ανάγκης καταδεικνύει απερίσκεπτη περιφρόνηση για τον διαχωρισμό των εξουσιών και των δικών σας αρμοδιοτήτων με βάση το συνταγματικό μας πολίτευμα», υπογραμμίζεται στην επιστολή που φέρει την υπογραφή του προεδρεύοντος της Επιτροπής, Τζέρολντ Νάμπλερ και άλλων ηγετικών μελών των Δημοκρατικών στην Επιτροπή.

  Νωρίτερα την Παρασκευή, οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο χαρακτήρισαν «παράνομη» την πρόθεση του ενοίκου του Λευκού Οίκου να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή συνιστά «βίαιο πλήγμα» στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk