Συγχαρητήρια στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, έδωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής του Βραβείου Ewald von Kleist.

«Επέδειξαν θάρρος για να λύσουν με καλό τρόπο και στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία ένα σημαντικό πρόβλημα και σας συγχαίρω γι αυτή την επιτυχία», είπε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Παράλληλα παρατήρησε πως υπάρχουν νέες καταστάσεις και νέες ιδέες, είναι η εποχή της συνεργασίας, να ακούει κανείς και όχι να έχει δίκιο, να ακούμε περισσότερο, αντί να λέμε στον άλλον τι να κάνει.

«Ποτέ δεν πίστευα και ιδίως στις δύσκολες εποχές του 2015 ότι 4 χρόνια μετά θα βρισκόμουν εδώ και θα παραλάμβανα αυτό το Βραβείο από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας. Ποτέ μην λες ποτέ», ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα γιορτάζουμε την ελπίδα όχι ως μια αφηρημένη έννοια, αλλά την ελπίδα ως μια συγκεκριμένη προοπτική, που βασίζεται σε πραγματικές λύσεις και συμβιβασμούς, μια ελπίδα που βασίζεται στο κοινό ευρωπαϊκό μας όραμα, βασίζεται στη φιλία και στις σχέσεις καλής γειτονίας» συμπλήρωσε ενώ σημείωσε ακόμα πως οι νέοι της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας θα χτίσουν από κοινού ένα καλύτερο μέλλον.

Με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, για την απονομή του βραβείου Ewald von Kleist απόψε στο Μόναχο. Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβολίζει την πολιτική βούληση για συλλογικές λύσεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε βάλει τις βάσεις για ένα μέλλον αμοιβαίου σεβασμού. Το πιο σημαντικό βραβείο για εμάς είναι ότι βάζουμε τα θεμέλια για τη φιλία και τη συνεργασία των δύο λαών. #MSC2019

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019