Ένα σκοτωμένο αγριογούρουνο ήταν αυτό που οδήγησε την ελληνική αστυνομία στην εξιχνίαση της δολοφονίας Σταματιάδη τον Απρίλιο του 2018.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ασφάλειας Αττικής η επιχείρηση εντοπισμού των δραστών ονομάστηκε «sus scrofa» καθώς ένα σκοτωμένο αγριογούρουνο άνοιξε το δρόμο για τη λύση του μυστηρίου.

Δέκα μήνες μετά την δολοφονία του επιχειρηματία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο η αστυνομία συνέλαβε στο Βέλγιο έναν από τους δράστες, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο. Όλοι είχαν βεβαρημένο ποινικό μητρώο και είχαν διαφύγει στο εξωτερικό.

Κλιμάκιο της ελληνικής αστυνομίας είχε μεταβεί τις τελευταίες ημέρες στο Βέλγιο καθώς εκεί είχε εντοπιστεί ο ένας δράστης και συνελήφθη με πλαστό ελληνικό διαβατήριο λίγο πριν φύγει για τη Βρετανία. Είχε προηγηθεί έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Τα πρώτα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης εντοπίστηκαν από την ελληνική αστυνομία πριν κάνει πραγματοποιηθεί η δολοφονία. Ένα μήνα νωρίτερα βρέθηκε κλεμμένο μαύρο τζιπ που άνηκε σε επιχειρηματία το πορτμπαγκάζ του οποίου υπήρχε αίμα από αγριογούρουνο και στους υαλοκαθαριστήρες εντοπίστηκαν κάλυκες από εννιάρι πιστόλι.

Αν και τότε το όπλο θεωρήθηκε «καθαρό» ήταν αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες που μπήκαν για να ληστέψουν την οικία Σταματιάδη. Όταν οι τέσσερις κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι η οικογένεια κοιμόταν, όμως ο επιχειρηματίας ξύπνησε και έπειτα από μάχη που έδωσε με τους κακοποιούς τον χτύπησαν με σιδερένιο αντικείμενο και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν εξ επαφής δύο φορές. Μετά από 19 μέρες νοσηλείας κατέληξε.

Οι κάλυκες από το ίδιο όπλο με αυτό που είχε χτυπηθεί το αγριογούρουνο οδήγησαν την αστυνομία σε ένα κύκλο 100 υπόπτων μετά από εξέταση αναρτήσει κυνηγών εκείνη την περίοδο. Ένας διαδικτυακός διάλογος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και έτσι ταυτοποιήθηκαν οι τρεις δράστες.

Η σύλληψη του αλβανού κακοποιού στο Βέλγιο ξεσκέπασε και μι ολόκληρη σπείρα που είχε διαπράξει δεκάδες ληστείες σε σπίτια, μια εκ των οποίων στην οικία επιχειρηματία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.