• Αναζήτηση

ΝΔ: Άτακτη πολιτική υποχώρηση από την κυβέρνηση-κουρελού

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε πως οι βουλευτές της πλειοψηφίας απέρριψαν επί της ουσίας την πρόταση Τσίπρα για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό

Τη στάση των βουλευτών της πλειοψηφίας για την αναθεώρηση του άρθρου 30, παρ. 1 -που οι ίδιοι είχαν προτείνει- απορρίπτοντας επί της ουσίας την πρόταση Τσίπρα για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση-κουρελού προέβη σήμερα σε μια άτακτη πολιτική υποχώρηση με εμφανή, όμως, υστεροβουλία».

«Είναι προφανές ότι αυτό έγινε συντονισμένα, σε μια προσπάθειά τους να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι εμφανής στόχος του πρωθυπουργού είναι να διατηρήσει τη δυνατότητά του να εργαλειοποιήσει και πάλι την εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, όπως ακριβώς έπραξε το 2014.

«Διότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, αν και στην επόμενη ψηφοφορία -σε ένα μήνα- δοθεί εκ νέου η εντολή σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσουν και το άρθρο 32 παρ 4 το οποίο θα επιτρέψει την αποσύνδεση την προεδρικής εκλογής από την πρόκληση εθνικών εκλογών» προσθέτει η Πειραιώς.

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάψει να κουρελιάζει ακόμη και το Σύνταγμα και να ξεκαθαρίσει σήμερα κιόλας τις προθέσεις του: θα ψηφίσουν ή όχι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αναθεώρηση του άρθρου 32 παρ 4;» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk