• Αναζήτηση
 • Ισχυρό ενδιαφέρον για ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης – Λαυρίου

  Ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης επεσήμανε την προτεραιότητα που αποδίδεται από ελληνικής πλευράς στην ταχεία προώθηση των τεχνικών διαδικασιών για την ανάπτυξη των υπόψη θαλασσίων συνδέσεων και στην επίσπευση υλοποίησης των απαιτουμένων προϋποθέσεων, προκειμένου να πληρούνται με επάρκεια οι όροι για την λειτουργία των θαλασσίων συνδέσεων

  Tο ισχυρό ενδιαφέρον ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης για την υλοποίηση θαλασσίων συνδέσεων μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Τουρκίας και ειδικότερα μεταξύ των λιμένων Θεσσαλονίκης – Σμύρνης και Λαυρίου – Σμύρνης, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αντίστοιχου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, εξέφρασαν ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ο νέος πρέσβης της κ. Μπουράκ Οζουγκεργιν.

  Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε την προτεραιότητα που αποδίδεται από ελληνικής πλευράς στην ταχεία προώθηση των τεχνικών διαδικασιών για την ανάπτυξη των υπόψη θαλασσίων συνδέσεων και στην επίσπευση υλοποίησης των απαιτουμένων προϋποθέσεων, προκειμένου να πληρούνται με επάρκεια οι όροι για την λειτουργία των θαλασσίων συνδέσεων.

  Επιπλέον οι δυο πλευρές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έδωσαν έμφαση στη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (Ι.Μ.Ο.) και ειδικότερα στο πλαίσιο των επικείμενων εκλογών του Συμβουλίου του IMO (25.11-05.12.2019) όπου η Ελλάδα παραδοσιακά εκλέγεται στην κατηγορία «Α» του Συμβουλίου, η δε Τουρκία εξελέγη στην κατηγορία «Γ». Ιδιαίτερη μνεία από τουρκικής πλευράς έγινε στην ισχυρή παρουσία της χώρας μας στην ναυτιλία, εκφράζοντας το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη διμερών πρωτοβουλιών συνεργασίας, με στόχο την αύξηση της εμπορευματικής κίνησης δια των λιμένων των δύο χωρών, καθώς και επί θεμάτων ναυπηγοεπισκευής και ανακύκλωσης πλοίων.

  Στο πεδίο των λειτουργιών ακτοφυλακής, αμφότερες οι πλευρές κατέγραψαν τη συμφωνία τους για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων αρχών τους, με έμφαση στον έλεγχο των θαλασσίων συνόρων, στο πλαίσιο υφισταμένων διαδικασιών και πρακτικής.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk