Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής

Ποινικές διώξεις, κακουργηματικού χαρακτήρα, άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, για τα επισφαλή δάνεια ύψους 60.000.000 ευρώ, της Τράπεζας Αττικής

Ποινικές διώξεις, κακουργηματικού χαρακτήρα, άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, για τα επισφαλή δάνεια ύψους 60.000.000 ευρώ, της Τράπεζας Αττικής.

Οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης άσκησαν διώξεις για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια στην απιστία, σε βάρος πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιριών που ωφελήθηκαν από τα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από πέντε περιπτώσεις δανείων συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, κατά την περίοδο 2011 – 2015. Τα δάνεια αυτά εκτιμάται ότι χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρίες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Δύο περιπτώσεις δανείων σε εταιρίες αρχειοθετήθηκαν καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk