• Αναζήτηση
 • Λέσβος: Την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι έρευνες για την 9χρονη αγνοούμενη

  Οι έρευνες διεκόπησαν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή αλλά και λόγω του σκοταδιού

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή αλλά και λόγω του σκοταδιού σταμάτησαν οι έρευνες στην περιοχή Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου και της ευρύτερης περιοχής τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης, ώστε να εντοπιστεί η εννιάχρονη αγνοούμενη από το ναυάγιο με τους 52 ακόμα πρόσφυγες, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

  Οι έρευνες για το 9χρονο κορίτσι που ταξίδευε μαζί με την οικογένειά της από το Αφγανιστάν και συγκεκριμένα τους γονείς της και τα τέσσερα αδέλφια της, θα συνεχιστούν το πρωί της Πέμπτης.

  Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ισχυρός άνεμος κατά την προσέγγιση τους στη βραχώδη ακτή έκανε κάποιους από τους επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα, αφού η βάρκα πέφτοντας με δύναμη στα βράχια σκίστηκε. Η άτυχη νεαρή η οποία όπως και άλλοι επιβαίνοντες στη βάρκα δεν φορούσε σωσίβιο, δεν βγήκε στην ακτή όπως υποστήριξαν κατά την πρώτη εξέταση τους οι γονείς της και άλλοι ενήλικοι διασωθέντες.

  Το Λιμενικό Σώμα με δυο σκάφη και με στελέχη του από την ξηρά, πεζοπόρα τμήματα του Στρατού και της Πυροσβεστικής και εθελοντές από ξηράς αλλά και δύτες, έψαξαν από την πρώτη στιγμή και μέχρι πριν λίγο την περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

  Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κεντρικός λιμενάρχης Μυτιλήνης Κωνσταντίνος Φλουρής, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν όλη τη μέρα υπό βροχή και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης εννέα μποφόρ. Και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

  Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην πρόχειρη δομή υποδοχής στη Σκάλα Συκαμνιάς και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk