Σε μια προσωπική αποκάλυψη προχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξη που έδωσε στην κυπριακή τηλεόραση, η οποία θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής.

«Έχω κάνει 6 βαριά χειρουργεία καρκίνου, δεν το έχω πει ποτέ δημόσια αυτό. Όταν το έμαθα πήγα με τα πόδια μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και έλεγα «γιατί να μου συμβεί αυτό;», γιατί το παιδί μου ήταν 7 χρόνων τότε», εξομολογείται ο τέως υπουργός Εξωτερικών στην εκπομπή «Τετ α Τετ» του ΡΙΚ. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρει ότι αποποιήθηκε την οικογενειακή περιουσία την οποία χάρισε στην αδελφή του.

Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο Χίλτον ο κ. Κοτζιάς λέει για τον Αλέξη Τσίπρα: «Είναι ο τύπος του ηγέτη που χρειάζεται η εποχή μας. Έγινε πρωθυπουργός χωρίς να ξέρει αγγλικά, τώρα μιλάει καλύτερα από τους περισσότερους».

Ο Νίκος Κοτζιάς κάνει επίσης εκτενή αναφορά στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για το κυπριακό στην Ελβετία, ενώ αναφέρεται με πολλές λεπτομέρειες στη Συμφωνία των Πρεσπών απαντώντας στις επικρίσεις που έχει δεχθεί.